САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 843795Укупно посета:
  • 2617990Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СУБНОР ЈЕ ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА ПОШТОВАЊЕ

Приликом посете Врању, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, посетио је и Окружни и Градски одбор СУБНОР-а. У пратњи министра Ђорђевића били су: државни секретар Зоран Антић, градоначелник Врања др Слободан Миленковић, народни посланик Славиша Булатовић, начелник Пчињског управног округа Срећко Пејић и друге личности.

На улазу у клуб бораца и РВИ СУБНОР-а Врања министра и његове сараднике сачекали су председник Скупштине СУБНОР-а Србије Мирољуб Стојчић и председник Градског одбора СУБНОР-а Врања Стојан Младеновић. На уласку у просторије СУБНОР-а министра су пратили звуци хармонике и свечане песме СУБНОР-а „По шумама и горама“ у извођењу чувара народног блага и активног члана СУБНОР-а Слободана Јовановића. Министра је дочекао цео Градски одбор СУБНОР-а, десетак РВИ и чланови породица погинулих бораца. Били су и један од оснивача СУБНОР-а Врања Бранко Николић и борац са Кошара Драгутин Димчевски.

Министра Ђорђевића је поздравио Стојан Младеновић и представио борачку организацију Врања и највеће резултате које је постигла у својој 70 година дугој историји. Министарству и министру Младеновић је захвалио на подршци коју пружа СУБНОР-у, истакавши да су посебно захвални РВИ на подршци коју имају јер је ове године само на бањско-климатски опоравку из Врања боравило 80 РВИ, на шта је утрошено више од 5 милиона динара. На крају је Младеновић уручио Министру захвалницу и монографију „70 година Савеза бораца Врања“.

Министар Ђорђевић је изразио задовољство оним што СУБНОР, као патриотско и антифашистичко удружење постиже у неговању слободарских традиција српског народа и посебно нагласио да је у завршној фази припреме Закон о борачко-инвалидској заштити и посебно је нагласио да ниједно од досадашњих права која су произилазила из старих прописа неће бити укинуто, јер људи који су се борили за ову земљу заслужују поштовање и већу бригу државе. Такве инструкције Министарство је добило и од председника Републике Александра Вучића.

Говорећи о СУБНОР-у, ресорни министар је оценио да је СУБНОР организација за поштовање јер је у тешким временима успео да се организује, да опстане и даје значајан патриотски допринос држави.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.