САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 843693Укупно посета:
  • 2617838Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

НОВИ ЧЛАНОВИ ЗА НОВЕ ОБАВЕЗЕ

Веома бројна организација СУБНОР-а у Врању која има 6.858 чланова, озбиљним и сталним радом и заслуженим угледом, побуђује интересовање нових чланова.

У току 2015. године се учланило четрдесетдвоје људи, спонтано, једноставно, доласком у просторије и отвореним изражавањем жеље да постану члан СУБНОР-а.

Од укупног броја новопримљених чланова 35 је мушкараца и седам жена. И структура је различита – има запослених, пензионера и млађих људи који се одмах укључују у редовне активности СУБНОР-а. Оно што се може одмах уочити јесте да они учлањивањем у СУБНОР не виде као шансу за решавање неких својих личних проблема, већ приступају из убеђења.

Међу примљенима су људи разних стручних профила: мастер васпитачи, професори, правници, инжењери, ветеринари, официри, политиколози. Само у децембру СУБНОР-у су приступили градски јавни правобранилац, директор ветеринарске станице, пензионисани потпуковник, шеф одсека дечје и социјалне заштите и један од најбољих врањских музичара Јанош Касемовић.

Пратећи масовно учешће у манифестацијама које СУБНОР организује, треба очекивати даљи прилив чланства, пре свега из редова млађих. Овакво предвиђање већ се остварује у јануару 2016. године.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Добар пример

  • pedjaza каже:

    U SUBNOR se ni ne učlanjuje iz bilo kakvih interesa, jer to nije politička partija, pa da se preko nje mogu rešiti neki lični problemi, niti ostavariti kakva korist.
    Priliv novih članova, naročito mlađih, je najbolja garancija da najeveća boračka i antifašistička organizacija u Srbiji, ima svoju budućnost.
    Postala je prepoznatljiva koa najrevnosnija, kada su u pitanju negovanje tekovina NOR-a i antifašizma, pogotovo što živimo u vremenu kada postoje brojni pokušaji da se te vrednosti relativizuju ili nipodaštavaju.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.