САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 824940Укупно посета:
  • 2577979Укупно прегледа:
  • 4Тренутно посетилаца:

ОНИ ТО ЗАСЛУЖУЈУ

Поштујући законску регулативу и тзв. пројектно финансирање, СУБНОР Врања је, крајем 2015. године, учествовао на два конкурса.

Први пројекат под називом „Они то заслужују“ базиран је на историјском оквиру, социјално-здравственој заштити бораца и ратних војних инвалида и промотивним активностима програмских опредељења СУБНОР-а. Циљ пројекта је подсећање на херојску прошлост врањског краја, на тековине НОБ-е, промоција и ширење идеала за које су наши преци дали своје животе и указивање на слободарску традицију нашег града. Саставни део пројекта је брига о борцима и њиховим породицама, едукативне и промотивне активности, трибине и изложбе.

Циљне групе пројекта су борци и чланови породица учесника НОБ-е, ратни војни инвалиди, учесници последњих ратова, ученици основних и средњих школа са територије Града Врања, гости из сродних организација из земље и иностранства, туристички посетиоци и локалне самоуправе са којима град сарађује.

Други пројекат носи назив „Поносни на прошлост корачамо ка будућности“ (историја за незаборав). У корелацији је са првим пројектом, произилази из програмских циљева СУБНОР-а. Циљ пројекта је упознавање групе од 60 одабраних ученика завршних разреда основних школа са најважнијим датумима из локалне историје Врања и околине, проширивање знања стечених у школи и буђење и неговање патриотских осећања код младих ради њиховог укључивања у неговању традиција и хуманитарном раду СУБНОР-а.

Пројекат би био реализован као својеврсна радионица и обухватио би обраду десет одабраних тема. Прва тема била би дочек 60 полазника и шест професора историје и њихово упознавање са СУБНОР-ом. После обраде свих 10 тема биће организовани литерарни и ликовни конкурс на тему пројеката „Поносни на прошлост – корачамо ка будућности“, додела диплома, захвалница и награда и уручивање чланских књижица СУБНОР-а.

Пројекти ће бити реализовани уз институционалну подршку Града Врања.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
20°
Делимично облачно
06:3216:12 CET
СреЧетПет
21/12°C
17/8°C
19/13°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.