САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 813553Укупно посета:
  • 2545375Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ОНИ ТО ЗАСЛУЖУЈУ

Поштујући законску регулативу и тзв. пројектно финансирање, СУБНОР Врања је, крајем 2015. године, учествовао на два конкурса.

Први пројекат под називом „Они то заслужују“ базиран је на историјском оквиру, социјално-здравственој заштити бораца и ратних војних инвалида и промотивним активностима програмских опредељења СУБНОР-а. Циљ пројекта је подсећање на херојску прошлост врањског краја, на тековине НОБ-е, промоција и ширење идеала за које су наши преци дали своје животе и указивање на слободарску традицију нашег града. Саставни део пројекта је брига о борцима и њиховим породицама, едукативне и промотивне активности, трибине и изложбе.

Циљне групе пројекта су борци и чланови породица учесника НОБ-е, ратни војни инвалиди, учесници последњих ратова, ученици основних и средњих школа са територије Града Врања, гости из сродних организација из земље и иностранства, туристички посетиоци и локалне самоуправе са којима град сарађује.

Други пројекат носи назив „Поносни на прошлост корачамо ка будућности“ (историја за незаборав). У корелацији је са првим пројектом, произилази из програмских циљева СУБНОР-а. Циљ пројекта је упознавање групе од 60 одабраних ученика завршних разреда основних школа са најважнијим датумима из локалне историје Врања и околине, проширивање знања стечених у школи и буђење и неговање патриотских осећања код младих ради њиховог укључивања у неговању традиција и хуманитарном раду СУБНОР-а.

Пројекат би био реализован као својеврсна радионица и обухватио би обраду десет одабраних тема. Прва тема била би дочек 60 полазника и шест професора историје и њихово упознавање са СУБНОР-ом. После обраде свих 10 тема биће организовани литерарни и ликовни конкурс на тему пројеката „Поносни на прошлост – корачамо ка будућности“, додела диплома, захвалница и награда и уручивање чланских књижица СУБНОР-а.

Пројекти ће бити реализовани уз институционалну подршку Града Врања.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
31°
Ведро
05:5219:28 CEST
НедПонУто
min 21°C
33/19°C
33/20°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.