САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 871275Укупно посета:
  • 2667314Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ДЕЧЈА РАДОСТ У САЛИ ХЕРОЈА

Школа цртања за предшколску и школску децу, коју је утемељио СУБНОР Вршца, започела је са радом у суботу 24. новембра 2018. у Сали хероја, неочекиваним интересовањем.

СУБНОР се постарао да обезбеди, припреми све услове и ликовна средства потребна за рад ове својеврсне школице.

Орила се дечја граја непрекидних час и по у атмосфери радости.

На првом часу из цртања и сликања жељу за откривањем талента за ликовне вештине показало је 54. девојчице и дечака који су вредно прионули послу. Неки су се латили цртања, неки водених, а неки воштаних боја.

Убрзо је створена изложба радова раздрагане дечице, испод фотографија младића и девојака који су изгубили животе у Другом светском рату, борећи се за слободу. Управо за ту слободу, која се остварила у потезима дечијих руку, испод њихових вечних ликова.

Подршку за реализацију идеје несебично је дао, академски сликар, магистар Томислав Сухецки, члан СУБНОР-а, који је све време цртао портрете сликарских почетника и захваљујући коме ће Школа цртања трајати до краја редовне школске године.

Допринос је дала и Сенка Ђорђевић, инжењер, модни дизајнер и костимограф, упућујући децу у тајне бојења одевних предмета и обуће.

И деца и родитељи су исказали задовљство тиме што је вршачки СУБНОР створио могућност за дружење и социјализацију деце и са нестрпљењем очекују нове ликовне сусрете и доживљаје.

СУБНОР је последњих година кућа за све Вршчане родољубивих и слободарских осећања, утемељених на традицији антифашизма, а све у служби идеала мира и слободе.

У Сали хероја место је нашао од раније хор „Распевани професори“, сачињен од професора вршачких школа, под управом професорке музике Марине Клиске Ченгери, Дечји градски хор, под управом професора Ивана Костића…као и друга удружења патриотске оријентације.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.