САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863350Укупно посета:
  • 2654598Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СЛАВНИ ДАНИ НАШЕ ВОЈСКЕ

Поводом 23. априла, Дана Војске Србије, Делегације Зајечара, Војске Србије и СУБНОР-а положиле су венце на спомен обележје палим борцима, на Тргу ослобођења. Делегацију града Зајечара предводио је помоћник градоначелника Милко Тодоровић.

Војска Србије обележава свој дан 23. априла у знак сећања на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, који је био прекретница у стварању модерне српске државе и војске.

Заменик команданта Тимочке бригаде, Јене Радић, подсетио је на значај овог датума у историји. Обележавање Дана Војске обједињује индетитет војске и државе, а да сећање на славне дане српске војске, изазива понос код целог српског народа.

Након полагања венаца на Тргу ослобођења, уприличено је и дружење малишана са припадницима Гарнизона у Зајечару. Наоружање и војна техника интересују најмлађе Зајечарце, а многи од њих имају жељу да једног дана постану војници.

За челнике града, представнике Сектора за ванредне ситуације, резервне војне старешине, као и бројне званице, уприличен је и свечани пријем у команди Гарнизона у Зајечару.

zaječar

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Зајечар

  • pedjaza каже:

    Slobodarski i antifašistički duh žive u Zaječaru, što se i u praksi može videti prigodnim obeležavanjem datuma vezanih za herojsku, oslobodilačku i antifašističku prošlost ovog kraja i čitave Srbije i Jugoslavije, kao i kroz tradicionalno dobru saradnju organa lokalne vlasti, Zaječarskog Garnizona Vosjke Srbije, Gradskog odbora SUBNOR-a, kao i drugih patrotskih i slobodarskih organizacija (udruženja ratnih i mirnodpskih vojnih invalida, ratnih veterana, vojnih penzionera, rezervnih vojnih starešina itd.).

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.