Зајечар

ВЕЧИТА ЗАХВАЛНОСТ

Поводом Дана сећања на погиниле у НАТО агресији на Србију 1999. године, у Зајечару су положени венци и цвеће на спомен обележје настрадалима.

„Окупили смо се да одамо пошту и захвалност нашим палим борцима за слободу. Дугујемо им вечну захвалност за оно што су учинили, дајући највредније што имају – своје животе“, поручио је пуковник Горан Стаменковић, командант Гарнизона Зајечар.

У Градској управи Зајечар, чланове породица погинулих примили су др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара и Срђан Марјановић, помоћник градоначелника.

„Причали смо са војним инвалидима и члановима породица погинулих о њиховим проблемима и дошли до предлога да Град Зајечар за њих уведе повластице око паркирања, плаћања комуналних такси и пружања услуга градског сервиса“, рекао је др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара.

На споменик настрадалих бораца у сукобима деведесетих година, венце и цвеће положиле су делегације Града Зајечара, Команде гарнизона Зајечар, СУБНОР-а и чланова породица погинулих.

zajecar 2