25. ГОДИНА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ НАТО АГРЕСИЈЕ

Тачно у подне огласиле су се сирене и црквена звона, чиме је почео комеморативни скуп поводом обележавања 25 година од НАТО бомбардовања на СРЈ. Испред споменика погинулим у оружаним акцијама и НАТО агресији у Врању, након минута ћутања Епископ врањски Пахомије са свештенством одржао је парастос за страдале у бомбардовању.

Присутнима се обратио градоначелник Врања др. Слободан Миленовић. Венце и цвеће на Споменик погинулим у оружаним акцијама и НАТО агресији положили су градоначелник Врања др. Слободан Миленовић са сарадницима, заменик команданта 4. бригаде Копнене војске пуковник Синиша Николић, народни посланици Горан Николић, Драган Николић и Слободан Петровић, председник ГО Врањска Бања Драган Сентић, начелник полицијске управе у Врању Саша Недељковић, начелник Центра БИА Врање Милош Ристић, породице погинулих бораца, делегација СУБНОР-а Града Врања коју је предводио председник СУБНОР-а Града Врања бригадни генерал у пензији мр Зоран Лубура, представници бројних удружења и делегације средњих и основних школа са територије Врања.

У пригодном програму учествовали су Градски мешовити хор, глумци врањског театра и Теа Тасић ученица ОШ ,,Вук Караџић“. Након завршетка комеморације чланови СУБНОР-а Града Врања и породице погинулих у Галерији Народног музеја су приуствовали изложби под називом ,,Пчинјски округ под НАТО бомбама“. По завршетку изложбе генерал Лубура позвао је породице палих бораца у Клуб бораца и РВИ где се обратио члановима породица погинулих. У срдачном разговору и пријатној атмосфери разговарало се о проблемима са којим се чланови породица у свакодневном животу суочавају и могућностима за њихово превазилажење.