СУЗЕ И СВЕЋЕ НА 25 ГОДИШЊИЦУ ПОЧЕТКА НАТО БОМБАРДОВАЊА

Поводом 25 годишњице почетка НАТО бомбардовања Србије (СРЈ) на споменик погинулим војницима и старешинама у ратовима деведесетих испред зграде команде у Ужицу положени су венци и служен помен свим страдалима уз саслужење свештенства ужичке цркве.

Поред родбине и породица погинулих, цвеће и венце су положиле делегације Војске Србије, Града Ужица, Удружење ветерана и инвалида Златиборског округа, Ужица, Чајетине, Вишеграда, затим Градске општине Севојно, Златиборског округа, СУБНОР-а Ужице, Севојно и Косјерић, Удружење ветерана органа безбедности и војне полиције, Жандармерије, Удружења ветерана посебних јединица полиције, делегација ветерана 63-е падобранске бригаде, Удружење војних пензионера Ужице, Удружење потомака ратника „Мајор Коста Тодоровић“, „Бесмртног пука“ и други.

У име организатора комеморације председница ужичког Удружења ветерана и инвалида ратова 1990-1999. године Дара Дамљановић подсетила је на дане страдања уз питање „Зашто“? Зашто су то урадили нашој земљи, народу, нама, нашој деци?“.

У име града Ужица градски већник Ратко Трмчић рекао је на комеморативном скупу да се и овог 24. марта „клањамо сенима погинулих Ужичана и сеним свих жртава у ратовима деведесетих са највећом жељом да њихово страдање буде порука да се више нигде и никад овакви догађаји не понове“.

Поред наступа црквеног хора „Ђурђевак“ родољубиве стихове на комеморацији у организацији Удружења ветерана ратова деведесетих Ужице и СУБНОР-а Ужице казивали су ученици Основне школе „Нада Матић“.


СУБНОР УЖИЦЕ

24.03.2024.