Крагујевац: ЗЛОЧИНИ НАТО СЕ НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ

Крагујевац, престони град Шумадије и Србије, који је вековима изнова рушен и подизан, ни тог 24-ог марта 1999-е године није био поштеђен злочиначким НАТО бомбардовањем. Касарне, поште, „Застава“… све су то по њима били војни циљеви које је требало уништити и казнити овај народ за бунт и непокор, само због одбране Отаџбине.

Поводом 25-о годишњице од овог безумног чина у центру Крагујевца на спомен обележје „Успење“, подигнуто у славу свих палих војника и полицајаца, заправо јунака Отаџбине, који су своје животе положили бранећи своју земљу од звери, одржан је комеморативни скуп, положени венци и одата пошта. Мирно и достојанствено. Венце су положиле делегације Скупштине града, Војске Србије, Удружење РВИ и ППБ, СУБНОР-а и Ветерана војне полиције. На спомен обележје у касарни „Народни херој Милан Благојевић“, венце су положиле делегације СУБНОР-а Србије и Ветерани војне полиције као и чланови породица погинулих припадника Војске Југославије (њих 10) који су од 24. марта 1999. године па до месеца јуна, бранили небо Југославије од НАТО авијације.

Општа порука са скупа је „да се зло никада и никоме не понови, али ако устреба, сви ћемо као један бранити земљу као што су то чинили наши преци и ми њихови потомци, као и генерације које ће доћи после нас…“