БЕЧЕЈ ОБЕЛЕЖИО ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ОД ФАШИЗМА

У организацији СУБНОР-а општине Бечеј и уз подршку локалне самоуправе обележен је Дан ослобођења од фашизма Бечеја.

Обележавање је започето спортско-рекреативном манифестацијом „Трке улицама града“, којa је окупилa преко 500 основаца и средњошколаца и свечаном академијом, да би се завршило 8. октобра, када се пре 78 година Бечеј ослободио фашистичких стега, комеморацијом крај спомен обележја на зиду Градске куће.

Комеморација је почела интонирањем државне химне, минутом ћутања је одата пошта свим жртвама фашистичког терора, а потом  се присутнима обратио у име организатора СУБНОР-а општине Бечеј председник Милун Чокоровић и захвалио свима који су дошли, посебно гостима из Босне и Херцеговине, Хрватске из Вуковара, те СУБНОР-а Србије и Војводине, као и борачких организација Апатина, Београда, Врбаса, Лаћарка, Новог Сада, Растине, Сомбора, Србобрана, Сремске Митровице, Темерина.

Пригодну беседу одржао је потпредседник СУБНОР-а Србије и председник Покрајинског одбора Јово Барошевчић, а у име Савеза антифашистичких бораца и антифашиста Репубике Хрватске обратио је потпредседник Лазо Ђокић из Вуковара. Потом је првонаграђена на литерарном конкурсу Милица Џигурски, иначе потомак стрељане браће Чиплић, прочитала свој рад, после чега се приступило полагању венаца на спомен обележје.

08.10.2022.