САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 848415Укупно посета:
 • 2630796Укупно прегледа:
 • 3Тренутно посетилаца:

БОРБЕНИ ПУТ ЗАЈЕДНИШТВА

Поводом 69.годишњице ослобођења Тополе од немачких фашиста и њихових слугу у селу Белосавци, крај спомен обележја погинулим припадницима Црвене армије, одржана је комеморативна свечаност.

Председник Општинског одбора СУБНОР-а Топола Миодраг Лазић подсетио је на дане борбе за слободу и истакао да СУБНОР Топола припрема да се јубиларно обележавање следеће године дочека са новим спомеником, уписаним именима припадника Црвене армије који су под командом маршала Жданова, заједно са шумадијским партизанима, положили животе за слободу.

У име РО СУБНОР-а Србије обратио се присутнима члан РО СУБНОР-а проф. Жељко Зиројевић, који је истакао вишевековно заједништво Србије и Русије, борбу против свих завојевача и посебно обраћајући се деци да је СУБНОР Србије једина права антифашистичка организација која негује патриотизам и родољубље.

Венце на споменик Црвеноармејцима положили су у име СУБНОР-а Србије проф.др Миодраг Мића Зечевић, представници Амбасаде Русије, Окружног одбора СУБНОР-а Шумадије и ГО СУБНОР-а Крагујевца, СУБНОР-а Раче, Аранђеловца, Адашеваца и Руме, Друштва српско-руског пријатељства, представници Удружења интернираца из Чачка, ученици ОШ „Сестре Радовић“ из Белосаваца, представници Удружења потомака 1912-1920 из Тополе.

Скупу се обратио и представник Амбасаде Русије Иља Плоткјин, који је изразио захвалност СУБНОР-у на обележавању ове годишњице као и непрекидно заједништво Србије и Русије.

Ученици ОШ „Сестре Радовић“ из Белосаваца у живописним шумадијским ношњама извели су пригодан рецитал посвећен слободи.

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Белосавци, Топола

 • pedjaza каже:

  Topola je jedno od brojnih mesta u Srbiji u đenje od fašističkih okupatora.
  Čak i danas, gotovo 7 decenija kasnije, kada je jako mali broj onih koji se sećaju tih teških vremena, meštani ovog kraja na dostojanstven način obeležavaju Dan oslobođenja.
  Novim spomenikom, na kome će biti upisana imena svih poginulih crvenoarmejaca u oslobođenju ovog mesta, biće krunisano istorijsko zajedništvo koje povezuje Rusku federaciju i Srbiju i još jednom potvrđena večna zahvalnost koju dugujemo prijateljskom ruskom narodu.

 • Todor Pavlov каже:

  Treba uputiti sve pohvale OO SUBNOR-a u Topoli koji se može poditičiti sa svojim aktivnostima i zalaganjima u promociji i obeležavanjima značajnih datuma i skupova na teritoriji grada Topola takođe saradnja predstavnika SUBNOR-a i predstavnika Ruske Federacije je za svaku pohvalu,saradnja između SUBNOR-a i predstavnika Ruske države treba i ubudućnosti da se širi i da se proširi ne samo na sadašnjem nivou nego na još veći stepen saradnje koji bi imao rezultat što većeg zbližavanja Ruskog i Srpskog naroda u budućnosti dva naroda koji dele zajedničku slobodarsku i antifašističku istoriju svojih predaka.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.