Београд

АГРЕСИЈА НАТО СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА

И ове године ће се, као и протеклих тринаест, обележити сећање на тужно и злочиначко натовско бомбардовање наше државе у 1999.години.

У Центру Сава, у Београду, 23. марта ће се одржати округли сто о узроцима и последицама по Србију и уопште Европу и читаво човечанство после одлуке САД и осталих чланица НАТО да нападну нашу државу и онако се немилосрдно обрачунавају, рушећи и убијаћи све пред собом, читава 73 дана.

На скупу ће иступати најименентније личности, а организатори су Београдски форум за свет равноправних, Клуб генерала и адмирала и СУБНОР Србије.

За те тужне дана, кад је почело бомбардовање пре тринаест година, предвиђене су још неке манифестације. Тако ће представници три организације положити цвеће на Пламен слободе на Ушћу и споменик убијеној деци у ташмајданском парку.

Поводом НАТО напада већ је у припреми обележавање петнаестогодишњице у марту 2014.године.

Предвиђена је велика међународна конференција под именом ”Агресија, милитаризам, светска криза”. Биће позвана најпознатија имена из јавног, политичког, научног друштва широм света, а мото разговора је да се не заборави оно што се тада збило у Србији – велики злочин западних држава према једном малом и слободољубовом народу који никад у својој историји није био освајач туђег и само је бранио сопствени праг. Да се не заборави да је тај мали народ, са крајње ограниченим моћима, смело стало пред силу која је наумила да му отме све свето што има стечено вековима, слободу, стваралаштво, духовност, голи живот.

О данима натовске агресије биће приређена и изложба докумената и фотоса, за коју су већ сада заинтересоване и разне европске престонице.

Иначе, о програму и плану обележавања петнаестогодишњице напада НАТО алијансе на Србију и СР Југославије, три независна и нестраначка удружења (СУБНОР Србије, Београдски форум за свет равноправних и Клуб генерала и адмирала) обавестила су и председника Републике Томислава Николића, напомињујући да ће бити укључено и српско расејање и све, у исто време, повезано и са обележавањем стоте годишњице од почетка Првог светског рата и 210.годишњице Првог српског устанка.