САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863396Укупно посета:
  • 2654688Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ПРОЛЕТЕРИ НА ОКУПУ

У просторијама Републичког одбора СУБНОР-а Србије у Београду одржана је годишња Скупштина бораца, потомака, поштовалаца Прве пролетерске НОУ бригаде.

Скупштини је у име Председништва СУБНОР-а Србије присуствовала Душанка Хавелка Лукић, затим Марија Обрадовић председница Удружења бораца, потомака и поштовалаца НОР-а 6.личке пролетерске дивизије “Никола Тесла”, Вељко Жигић у име 35.личке ударне дивизије и Никола Радић, представник Удружења 7.банијске дивизије.

Минутом ћутања одата је почаст свим погинулим и умрлим борцима Милосаву Бојићу, борцу из првог строја бригаде у Рудом и Милош Антуновићу, носиоцима Партизанске споменице 1941. и Вери Стојановић.

Скупштину је отворио председник Секције пуковник авијације у пензији Зденко Дупланчић, борац легендарне бригаде, који је поднео Извештај о раду и активностима за претходни једногодишњи период. Сумирани су резултати успешног рада, са посебним освртом на пољу неговања традиција и тековина НОБ-а и бригаде, пријему нових чланова, социјално-здравственој заштити наших бораца и чланова и информисању.

Душанка Лукић Хавелка je похвалила рад Секције и истакла да Републички одбор СУБНОР-а Србије подржава активност Секције, имајући у виду и да Зденко Дупланчић има посебан углед у борачким организацијама и ван Србије. Такође, напоменула је да Републички одбор СУБНОР-а, овогодишњим пројектом посебан значај придаје заштити бораца и војних инвалида.

Након дискусије, једногласно су усвојени наведени извештаји као и закључци са Скупштине. Зденко Дупланчић је захвалио члановима и гостима који су узели учешћа у раду Скупштине, и позвао их да дају пуни допринос обележавању великих јубилеја 75 година пробоја Сремског фронта и 75 година победе над фашизмом у Другом светском рату. Такође, Секција ће пригодним програмом „Дани сећања на друга Тита“ обележити 40 година од смрти Врховног команданта Јосипа Броза.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.