САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864073Укупно посета:
  • 2655760Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

САРАДЊА  НА  НОВИ НАЧИН

У Београду су се, на иницијативу Градског одбора СУБНОР-а, састали челни људи удружења бораца НОР 1941-1945. године из Подгорице, Загреба, Бања Луке, кантона Сарајево и Бограда. Представник Љубљане из оправданих разлога није присуствовао, али је дао сагласност за заједнички договорене активности. Ово је први пут после распада СФРЈ да се окупе на тематском скупу најодговорнији представници бораца главних градова некадашњих република. Циљ сусрета је договор за потписивање повеље и програма сарадње.

Домаћин и иницијатор, пуковник Бора Ерцеговац, председник Градског одбора СУБНОР Београда, упознао је узванике са предлогом замисли спровођења  идеје. Прецизирани су детаљи и договорено да Повеља о сарадњи буде потписана 4. јула, на Дан борца, у Београду.

Делегације борачких организација градова негдашње Југославије су посетиле и Меморијални центар на Дедињу и положиле венац на гроб Врховног команданта, маршала, председника Јосипа Броза Тита.

  

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Београд

  • pedjaza каже:

    Zajednička borba protiv fašističkih okupatora u Drugom svetskom ratu je sasvim logičan razlog za saradnju boračkih organizacija iz država koje su nekada sačinjavele SFRJ.
    Najsevtlije stranice istorije, ispisvane krvlju boraca iz svih delova ondašnje države, 4. jula (na dan kada je 1941. CK KPJ doneo odluku o početku organizovane oružane borbe protiv okupatora), označiće početak saradnje organizacija, čije članstvo je okupljeno oko iste ideje, odnosno oko poštovanja tekovina NOR-a i antifašističkih vrednosti.
    Posebno raduje i to što su predstavnici okuplejnih boračkih organizacija obišli grob nekadašnjeg vrhovnog komandanta oružanih snaga i maršala Jugoslavije, Josipa Broza Tita, čije neprolazno delo živi, uprkos brojnim pokušajima da se ono omalovaži ili čak proglasi negativnim.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.