САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864058Укупно посета:
  • 2655743Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

АГРЕСОРИ  ЗА  ПАМЋЕЊЕ

У Тимочкој крајини, у Неготину, борачка организација се припрема да на достојан начин обележи петнаестогодишњицу мучке агресије НАТО трупа на нашу земљу.

Према плану, који је под председништвом Драгољуба Филиповића усвојио Општински одбор СУБНОР-а, организоваће се низ манифестација да се не заборави недело агресора током бомбардовања 1999.године.

Предвиђена је, поред осталог, изложба ликовних и литералних радова ученика месних основних школа, а посебно трибина о последицама ракетирања и уопште о светској ситуацији – о чему ће, према жељи Неготинаца, говорити и представници Републичког одбора СУБНОР-а, Београдског форума за свет равноправних и Клуба генерала и адмирала Србије.

У Неготину, у борачкој организацији, нису заборавили ни стогодишњицу почетка Првог светског рата, па ће у том смислу, окупљајући ширу популацију и посебно школарце, организовати разговоре у коме ће учествовати и еминетне личности образлажући поводе, узроке и последице једне од највећих страдија човечанства, а посебно у светлу тренутних фалсификата историјске истине.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Тимочка крајина

  • pedjaza каже:

    Odbori boračke organizacije u Timočkoj krajini su i te kako ažurni u pogledu realizacija planiranih aktivnosti za ovu godinu.
    Petnaestogodišnica početka NATO agresije će biti obeležena širom Srbije, ne zato da bi se širila mržnja prema narodima iz zemalja koje su članice tog vojnog saveza, već da bi se podsetilo na masova stardanja nedužnih ljudi, čiji životi su nenadoknadiv gutak i materijalne štete od koje se još uvek naša zemlja nije oporavila. Ujedno, time će se poslati poruka celokupnom miroljubivom svetu da se takve zločinačke operacije više nikada ne događaju.
    Što se Prvog svetskog rata tiče, živih svedoka tog vremena više gotovo da nema, ali za istoriju period od 100 godine nije predugačak, naročito ako se uzmu u obzir gubici koje su Srbije i srpska vojska tada preživele. Gotovo da nema čoveka, kome neko od predaka nije stradao u Prvom svetskom ratu i uspomene na herojstvo tih ljudi treba da ostanu večne.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.