Београд

НИКО НЕ СМЕ ДА МЕЊА ИСТОРИЈУ

Нико не сме да мења историју и да се спрда са славном антифашистичком прошлошћу, народноослободилачком војском и партизанским јединицама толико цењеним широм света због огромног доприноса у сламању хитлеровских нацистичких хорди.

Ово су, поред осталог, истакли делегати годишње скупштине организације СУБНОР-а у Београду, који су, под председништвом Боре Ерцеговца, расправљали о минулом раду и наредној делатности.

СУБНОР Београда окупља 17 организација из свих општина са територије главног града наше земље и имао је низ запажених акција које по обимности и значају могу да буду пример. У том склопу посебно су ветерани били ангажовани у обележавању седме деценије ослобођења у Другом светском рату, као и сада у оквиру прославе Дана победе.

На достојан начин у организацијама је пропраћена и 15.годишњица срамне натовске  агресије, а у низу акција  и противљење правној рехабилитацији очигледних квислинга и сарадника окупатора у време кад је наша земља била под немачком фашистичком чизмом.

О томе да СУБНОР неће ни за педаљ одступити у програмским начелима  и помирити се са ретроградним појавама, на седници Градског одбора Београда говорио је и председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић.

Учесници скупа су упознати и са реаговањем Републичког одбора у вези емитовања телевизијске емисије о четницима и Дражи Михаиловићу на програму РТС и једнодушно осудили тај промашени програмски потез који се сасма отворено може тумачити као беспримеран притисак на судство у тренутку кад се очекује најављена пресуда по захтеву монархиста да се команданту сарадника окупатора опросте сви греси начињени народу не само Србије.