САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 863350Укупно посета:
 • 2654600Укупно прегледа:
 • 0Тренутно посетилаца:

НИКО НЕ СМЕ ДА МЕЊА ИСТОРИЈУ

Нико не сме да мења историју и да се спрда са славном антифашистичком прошлошћу, народноослободилачком војском и партизанским јединицама толико цењеним широм света због огромног доприноса у сламању хитлеровских нацистичких хорди.

Ово су, поред осталог, истакли делегати годишње скупштине организације СУБНОР-а у Београду, који су, под председништвом Боре Ерцеговца, расправљали о минулом раду и наредној делатности.

СУБНОР Београда окупља 17 организација из свих општина са територије главног града наше земље и имао је низ запажених акција које по обимности и значају могу да буду пример. У том склопу посебно су ветерани били ангажовани у обележавању седме деценије ослобођења у Другом светском рату, као и сада у оквиру прославе Дана победе.

На достојан начин у организацијама је пропраћена и 15.годишњица срамне натовске  агресије, а у низу акција  и противљење правној рехабилитацији очигледних квислинга и сарадника окупатора у време кад је наша земља била под немачком фашистичком чизмом.

О томе да СУБНОР неће ни за педаљ одступити у програмским начелима  и помирити се са ретроградним појавама, на седници Градског одбора Београда говорио је и председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић.

Учесници скупа су упознати и са реаговањем Републичког одбора у вези емитовања телевизијске емисије о четницима и Дражи Михаиловићу на програму РТС и једнодушно осудили тај промашени програмски потез који се сасма отворено може тумачити као беспримеран притисак на судство у тренутку кад се очекује најављена пресуда по захтеву монархиста да се команданту сарадника окупатора опросте сви греси начињени народу не само Србије.  

Print Friendly, PDF & Email

3 реаговања на Београд

 • Lune каже:

  Putin:
  “Mi smatramo da apsolutno neprihvatljivi svi cinični pokušaji ponovnog pisanja istorije i opravdanja nacista i njihovih ulizica kako bi se prilagodili trenutnim interesima nekih osoba. Takvi pokušaji su istovremeno nemoralni i ekstremno opasni jer guraju svet ka novim sukobima, brutalnosti i nasilju.”

 • Lune каже:

  Bez obzira na razdvojene republike SFRJ, problemi su “zajednicki”, sa pridruzenm clanovima (bivse ustase hrvatskog cvijeca) zovu se vahabije, svi zajedno cetnici,ustase,vehabije su “isto to samo malo drukcije”, utopljeni u plac za “drustveno politickom situacijom pre 1941”.

 • pedjaza каже:

  Ukoliko do rehabilitacije Draže Mihailovića ipak dođe, to bi ujedni značilo i posrednu rehabilitaciju čitavog četničkog pokreta kojim je on komandovao, kao i amnestiju svih koljača i ubica nevinih žrtava, koji su bili pripadnici tog pokreta.
  Istovremeno, time bi sve nevine žrtve četničkih zverstava i divljanja bile žrtve novorehabilitovanog rdodoljuba i antifašiste.
  SUBNOR Srbije ne sme da sedi skrštenih ruku i da mirno, ili uz deklarativne osude, to proprati. On mora ući u ozbiljnu medijsku kampanju protiv falisfikovanja istorije, koja bi podrazumevala mirna okupljanja, prikupljanja potpisa sa zahtevom da se prestane sa revizijom istorije i organizovanjem naučnih, stručnih i drugih skupova, kojim bi se javnosti prezentovala istina o NOR-u, kolaboracionistima i žrtvama fašizma.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.