САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863343Укупно посета:
  • 2654589Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ВЕЛИКА ПАЖЊА ЗАШТИТИ БОРАЦА

Комисија за борачко инвалидску заштиту СУБНОР-а Србије одржала је, у сарадњи са Градским одбором Шабац, састанак о проблемима социјално здравственог стања бораца. Састанку су, поред чланова Градског одбора града домаћина, присуствовали и председници општинских одбора СУБНОР-а у општинама Лозница, Љубовија, Владимирци, Мали Зворник и Крупањ и секретар Црвеног крста и заменик начелника за борачко инвалидску заштиту градског органа управе.

Примариус др Драго Јелача упознао учеснике о резултатима анкете у којој је учествовало 170 бораца и војних инвалида, Проф. др Христо Анђелски информисао је о циљевима истраживања социјално-здравственог стања бораца и војних инвалида и мр Душанка Лукић Хавелка, председник Комисије за борачко инвалидску заштиту, саопштила ставове Републичког одбора СУБНОР-а о проблемима сарадње служби у систему социјалне и здравствене заштите и служби задужених за борачко инвалидску заштиту према проблемима социјалне сигурности бораца као и према одборима СУБНОР-а.

Према примедбама и проблемима које су износили учесници, највећи проблем се односи на финансирање борачке организације и задовољавању потреба најстаријих и најугроженијих бораца у установама здравствене и социјалне заштите. Доказ да такав однос постоји у Шапцу је недолазак директора Центра за социјални рад и Геронтолошког центра који су позвани на исти начин као и остали учесници. Ток састанка је текао у веома конструктивној атмосфери у којој су усвојени сви предлози изнесени у текстовима које је припремила Комисија СУБНОР-а Србије на основу којих ће градски и општински одбори донети акционе програме са циљем најургентније помоћи најстаријим, усамљеним и болесним борцима.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Шабац

  • pedjaza каже:

    Ovo je bio vrlo konstruktivan sastanak, ali je šteta što mu nisu prisustvovali direktori Centra za Socijalni rad i Gerantološkog centra ili bar neki ovlašćeni predstavnici tih ustanova.
    Nije u redu da gradski i opštinski odbori SUBNOR-a budu usamljeni u rešavanju ovakvih problema, jer ti borci ne treba da budu ljudi kojima će se deliti miljostina, budući da su se borili za slobodu čitave zemlje i svih građana.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.