САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 826870Укупно посета:
 • 2580826Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

ПРЕМИНУЛА  ЈОВАНКА  БРОЗ

У Београду је, 20.октобра, преминула Јованка Броз, првоборац, супруга маршала и председника Југославије Јосипа Броза Тита.

Јованка Броз је рођена 1924.године у селу Пећанима у Лици. Као седамнаестогодишња девојка ступила је у Савез комунистичке омладине и од првих дана окупације борила се у партизанима против фашистичког непријетеља у Другом светском рату. У том времену, са само 21-ом годином, показивала је изузетну храброст и добила два ордена. Носилац је и Партизанске споменице 1941. и других истакнутих признања.

Јованка Броз је била и члан СУБНОР-а. Њеним одласком са животне сцене губи и наша организација, која јој је захвална за огроман допринос партизанској борби и активном учешћу у сламању највећег зла протеклог века – хитлеровског фашизма што је подјармио човечанство и нанео велике несреће и овим просторима.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

3 реаговања на Београд

 • Todor Pavlov каже:

  Želeo bih da izjavim iskreno saučešće porodici pokojne Jovanke Broz, kao i da izjavim saučešće svima nama kojima je Jugoslavija ostala u srcu i koje se sa nostalgijom sećamo. Mislim da je otišla jedna od poslednjih osoba koja je bila učesnik svih dešavanja i koja su obeležila 20. vek na ovim prostorima. Danas je nestao poslednji deo jugoslovenstva, ravnopravnosti naroda i narodnosti, borbe za prava radnika, seljaka, omladine. Sa mnogo iskrenih emocija apelovao bih kod nadležnih da se omogući sahrana u Kući Cveća kako joj je i bila poslednja želja,rame uz rame sa legendarnim Maršalom Josipom Brozom -Titom,stvorili su i čuvali bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti i jedinstvo jake Jugoslavije.NEKA JOJ JE VAČNA SLAVA I HVALA.

 • pedjaza каже:

  Vest o smrti Titove udovice, Jovanke Broz, odjeknula je medijima iz regiona svega nekoliko minuta nakon što su je objavili domaći portali.
  Hrvatski i bosanski informativni sajtovi među prvima su, pod oznakom “hitno” preneli vest o tužnom kraju “male Ličanke” kako je Tito imao običaj da je zove.
  Jovanka Broz je bila primer osobe koja je do smrti ostala verna svojim idealima, za koje se borila tokom NOR-a. Uprkos raznim političkim promena, medijskim špekulacijama, nekorektnog odnsa državne vlasti prema njoj u jednom periodu, do posdlednjeg dana je ostala prvržena liku i delu svog pokojnog supruga, gorostasa antifašističke borbe i barjaktara svetskog mira, Josipa Broza Tita, pored koga je izrazila želju da bude i sahranjena.
  Neka je večna slava i hvala Jovanki Broz.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Делимично облачно
06:4216:05 CET
СреЧетПет
min 8°C
17/8°C
12/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.