БИТКА НА КОШАРАМА – СЕЋАЊЕ НА ХЕРОЈЕ

Поводом обележавања 24. године од најкрвавијег боја у току НАТО агресије на Савезну Републику Југославију 1999. године, надалеко чувене битке на Кошарама, данас је у организацији Војске Србије гарнизона Крушевац, на спомен обележју посвећеном „БРАНИОЦИМА ОТАЏБИНЕ 1998-1999“, односно погинулим припадницима херојске 125. моторизоване бригаде и 53. граничног батаљона, у касарни Расина, делегација СУБНОР Србије – Градски одбор Крушевац на челу са замеником председника Градског одбора господином Радетом Рњаковићем положила венац и одала пошту свим жртвама који су дали своје животе за одбрану отаџбине.

Поред делегације СУБНОР-а Крушевац, венце су положили и делегација Команде гарнизона Крушевац, градоначелница и председник Скупштине града Крушевца, начелник Расинског управног округа, бројни ветерани – непосредни учесници ове епопеје, делегацијe више удружења која негују традиције српскога народа као и бројни поштоваоци светлих традиција српске војске и већи број грађана.

Након полагања венаца, свештеници војног свештенства и крушевачке епархије су одржали опело за погинуле официре, подофицире, војнике, припаднике резервног састава и добровољце који су положили своје животе за слободу Србије.

Наведену активност су медијски подржали Регионална РТК Крушевац, Телевизија плус и недељник Победа.

10.04.2023.