БЛАГО ОНОМ КО ДОВЈЕК’ ЖИВИ, ИМАО СЕ РАШТА И РОДИТИ!

Председник Републике Србије Александар Вучић, у присуству бораца са Кошара и високих званица – министра спољних послова Николе Селаковића и патријарховог викарног епископа Стефана са свештенством положио је данас венац „див јунацима“, њима стоосморици, који су на олтар отаџбине положили највредније што човек може – своје животе.

Обраћајући се борцима са Кошара председник је рекао: „Слобода Србије је била и остаће највећа вредност за коју се боримо, а када имамо такве јунаке нема због чега да бринемо. Хвала на свему што сте за нашу Србију учинили. И данас деца у Србији за разлику од неког периода раније знају за Кошаре, шта значи чувати, бранити, штитити своју земљу. Чини се да боље него ми разумеју колико је важно волети своју земљу. Хвала што сте земљу волели више од себе. Србија то не може и неће да заборави.

Председник је нагласио да је Србија слободна, суверена земља која води сопствену унутарњу, али и спољну политику, те да нико никада неће моћи дириговати како ћемо живети. Наравно видели сте да је најлакша мета Србија, многима. Имамо другачије виђење које није дневни или мој хир, већ тако мисле грађани Србије“, нагласио је председник.

Вучић је рекао да сматра да Србија има фер приступ према нашим западним и источном партнерима, да и једнима и другима кажемо шта мислимо.

Понекад се насмејем, када сваког дана говоре ‘крај је седења на две столице’ и слично. Ти који то кажу нису разумели када сто пута кажете да имамо своју политику, да смо донели одлуку да то буде наша политика, и да то није да једног дана седимо на једној столици, сутра на другој. Храбро говоримо све у лице. Да ли ће бити лако издржати, неће, додао је он.

Венце су положили и припадници 125. моторизоване бригаде, чији се командант генерал – мајор Драган Живановић обратио присутнима, као и припадници 63. падобранске, 72. специјалне бригаде, удружење СУБНОР-а Србије које је представљао председник генерал-мајор Видосав Ковачевић и председница СУБНОР-а општине Савски венац Олга Стоиљковић Трифуновић, Удружење 6.личке НОУ бригаде, Удружење СУБОС и многи грађани.