Сокобања – „Бањица“: ОБЕЋАНО – ИСПУЊЕНО

Да СУБНОР Србије увек испуњава дата обећања и задате речи сведочи и пример ГО СУБНОР-а Крагујевац и његовог руководства.

СУБНОР-у Крагујевца породица Шурбатовић из Крагујевца поклонила је преко 1000 наслова књига па је Председништво ове организације одлучило да књиге донира појединим општинским и сеоским библиотекама слабијег материјалног стања као и појединим установама.

За почетак прва дестинација је била „Бањица“ – Специјална болница за рехабилитацију у Сокобањи чији је оснивач СУБНОР Србије. Заменику директора ове установе др Славољубу Јовановићу председник ГО СУБНОР-а Крагујевца, академик пук. Жељко Зиројевић уручио је 100 наслова књига међу којима су дела познатих српских списатеља Лазе Лазаревића, Милана Ракића, Јована Дучића, Стевана Јаковљевића као и дела Емила Золе, Лајоша Зилахија, Арчибалда Кронина и других.

Захваљујући се на донацији дародавцу, др Јовановић је истакао да је ово почетак стварања библиотеке ове установе где ће корисници моћи да узимају књиге на читање у тренуцима одмора. Скупу су између осталих присуствовали и председница Скупштине општине Бољевац проф. Јелена Милосављевић која је и била иницијатор да се један број књига поклони Народној библиотеци Бољевац и тамошњој организацији СУБНОР-а за успешну сарадњу као и координатор СУБНОР-а Србије за Косово и Метохију Милорад Мирче Секулић.

Академик Зиројевић је најавио и донацију у виду специјалне лампе за лечење „Биоптрон“ за пацијенте са здравственим проблемима. На овај начин је обећање које је дато испуњено а акција се и даље наставља.