САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863299Укупно посета:
  • 2654530Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ТРАДИЦИЈА СЕ МОРА ЧУВАТИ

Општински одбор СУБНОР-а у Бору одржао је седницу, поводом обележавања 100 година од почетка I светског рата и 70 година од завршетка II светског рата. Историјски датуми који се обележавају и памте као опомена. Готово да нема града без споменика подигнутим за жртве које су живот изгубиле у биткама. Писма са ратишта дедова и прадедова, њихове пожутеле фотографије или само њихова имена, сећање су на личне судбине иза тих историјских догађаја. Очување традиције је и задатак представника СУБНОР-а у Бору.

„На седници Председништва СУБНОР-а у Београду, која је одржана у уторак, донета је одлука да се у свим одборима у Србији започне са реализацијом активности поводом обележавања ових значајних историјских датума. У том контексту смо се организовали и овде у Бору, и очекујемо да све планове урадимо у целини. Основни циљ ових, а и свих осталих наших активности, јесте очување традиције и сећања на све жртве у ратним вихорима, а најважније је да кроз то сећање остане опомена будућим покољењима да се ратне страхоте више никада не понове” – рекао је Жарко Петровић председник СУБНОР-а у Бору.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Бор

  • pedjaza каже:

    OO SUBNOR-a Bor je među prvima reagovao na odluku Predsedništva SUBNOR-a Srbije u vezi obeleževanja značajnih godišnjica i istorijskih datuma vezanih za oslobodilačke ratove na našim prostorima.
    Ovim korakom, rukovodstvo SUBNOR-a u Boru je pokazalo da je jedno od najagilnijih u Istočnoj Srbiji. Posebne zasluge za ovakvu preduzimljivost pripadaju drugu Žarku Petroviću, predsedniku OO boračke organizacije u Boru, koji zaista ulaže maksimalne napore u aktivnostima SUBNOR-a ovog kraja.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.