Бор: РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА

Градски одбор СУБНОР-а Бор се у протеклом периоду, после успешно одржане изборне Скупштине и консолидовања редова суочио са мноштвом нагомиланих проблема (узурпација просторија, недостатак и недобијање финансијских средстава). У циљу регулисања и решавања наведених проблема потпредседник СУБНОР-а Србије и координатор за Борски округ, академик пук. Жељко В. Зиројевић уз претходни договор и добијеним смерницама од председника СУБНОР-а генерала Ковачевића, са руководством ГО СУБНОР-а Бор примљен је код помоћника градоначелника града Бора Бобана Стојановића.

У вишесатном разговору руководство СУБНОР-а Бор и потпредсендник Зиројевић су господина Стојановића упознали са проблемима и потешкоћама у раду, незаконитој узурпацији просторија СУБНОР-а од стране ПОКС-а, недодели финансијских средстава по пројектима као и о стању спомен обележја на територији општине Бор од којих се већи број њих налази у изузетно лошем стању.

Поздрављајући делегацију СУБНОР-а Србије и Бора, помоћник градоначелника Бора а у име градоначелника и руководства Града, истакао је у врло конструктивном разговору своје задовољство што је примио ову делегацију и припаднике СУБНОР-а који баштини антифашизам, патриотизам и хуманизам и обећао да ће град Бор у оквиру својих надлежности предузети све мере да СУБНОР Бора несметано функционише и остварује своје родољубиве задатке и циљеве.

Поздрављајући руководство града Бора у име председника СУБНОР-а Србије генерала Ковачевића и Председништва, академик Зиројевић се захвалио на срдачном пријему и предузимању мера како би СУБНОР Бор успешно радио и функционисао посебно наводећи да слободарство, антифашизам и љубав према Отаџбини немају цену.

После састанка са руководством општине Бор одржан је састанак проширеног руководства СУБНОР-а на коме је било речи о решавању питања имовине СУБНОР-а Бора (станови, локали) и регулисање истих у духу правилника о имовини СУБНОР-а Србије. Овом састанку између осталих присуствовали су координатор за Зајечарски округ др. Славољуб Јовановић и секретар СУБНОР-а Бољевац Златко Милићевић. Општи је закључак да је наведени састанак добро организован, био врло успешан и остварио је свој циљ јер се одмах започело са спровођењем закључака са истог.