Бор: УСПЕШАН НОВИ ПОЧЕТАК РАДА

Борачка организација Бора је после вишегодишњих проблема и потешкоћа, отпочела успешно да функционише. На иницијативу председника СУБНОР-а Србије, генерала Видосава Ковачевића, потпредседник, академик, пуковник Жељко В. Зиројевић и координатор за Тимочки округ др. Славољуб Јовановић одржали су састанак са делом руководства ГО СУБНОР-а Бор ради упознавања са  актуелном ситуацијом и проблемима у овој организацији и активностима за превазилажење тешкоћа и решавање проблема.

Секретар Антић упознао је присутне са комплетном ситуацијом као и са чињеницом да су представници ПОКС (политичка странка) насилно узурпирали просторије СУБНОР-а у Бору, незаконито ушли у исте, без ичијих сагласности, тако да сада деле канцеларију са ОРБС Бор.                                

Након ових информација, професор Зиројевић одржао је састанак са председником Скупштине општине Бор, Драганом Жикићем и још једним бројем лица ради повраћаја просторија у власништво СУБНОР-а Бор као и регулисања питања остале имовине која се води и у стварном је власништву СУБНОР-а Бор и даљег рада ове организације. Том приликом потпредседник Зиројевић истакао је да СУБНОР Србије води битку о свакој својој организацији по дубини почев од месних, општинских и градских организација, да је имовина СУБНОР-а јединствена и недељива и да ће се увек спречавати њено узурпирање и мешетарење са истом.

Координатор Јовановић и Зиројевић одржали су и састанке са представницима СУБНОР-а Бољевац, Књажевац и Сокобања на којима су договорене активности посвећене годишњици НАТО агресије на СРЈ као и предстојећим задацима.