БРИГА О СВАКОМ БОРЦУ

СУБНОР Србије као челна организација и његове основне јединице (општински и градски одбори широм Србије) води бригу о свом чланству, посебно о борцима из новијих ратова.

Ово је констатација са састанка уприличеног у просторијама СУБНОР-а Крагујевца коме је присуствовао државни секретар у Министарству за рад, борачка и социјална питања Зоран Рајовић. Председник ГО СУБНОР Крагујевца и Шумадије, академик пук. Жељко В. Зиројевић информисао је државног секретара о стању борачке организације на овом простору, статусу борца, као и односу градских и општинских власти према њима. На састанку је било речи и о активностима СУБНОР-а око статуса бораца, остваривања права у домену борачке и социјалне заштите и решавању наведених  питања.

У непосредној комуникацији сви проблеми могу се решавати и то је најбољи пут, истакао је државни секретар Рајовић. Договорено је да се сходно обавезама обиђу и одређена подручја и борачке организације широм Србије ради сагледавања конкретног стања и пружања помоћи у свим областима живљења.

Позитивни примери су у односима према борцима у Тополи, Рачи, Бољевцу, Сокобањи… где локалне управе озбиљно схватају проблеме и нагомилана питања бораца као и да има широм Србије још градова и општина у којима се у њиховом домену решавају проблеми на обострано задовољство.

21.3.2023