Честитке (4)

СРЕЋНО НОСИЛИ ОРДЕН

СУБНОР-у Србије и председнику и даље стижу из разних крајева наше државе, од организација и појединаца, честитке поводом додељивања Сретењског ордена којим је Председник Републике одликовао наш традиционални патриотски и антифашистички савез за допринос држави у области јавног деловања.

У писму председника скупштине Клуба генерала и адмирала Србије, генерал-потпуковника Миломира Миладиновића, стоји:

„Упућујем вам најсрдачније честитке. Добијеним одликовањем СУБНОР је још једном доказао да је достојан настављач дела наших славних предака, који су личном храброшћу извојевали једну од највећих победа у историји српског народа“.

Клуб генерала и адмирала Србије је, иначе,  колективни члан СУБНОР-а Србије и у многим заједничким акцијама доприноси даљем бољитку наше отаџбине.

У име председника Општинског одбора у Богатићу Мирољуб Јосиповић поручује:

„Добијено одликовање је подстрек за све нас, а посебно за младе генерације које долазе“.

Из организације у Бајиној Башти пишу: „Сретењски орден је велико признање за вас и цео СУБНОР. Шаљемо најлепше честитке за тако високо признање“.

У име удружења логораша Јасеновац, колективног члана СУБНОР-а Србије, почасни председник Миленко Чекић изражава радост што је СУБНОР заслужено одликован високим орденом који је уручио Председник Републике Србије, чему сте „ви као преседник радом дали велики допринос и ми као дугогодишњи, неодвојиви део СУБНОР-а са истим патриотским циљевима,   осећамо се почаствованим признањем које вам је додељено“.

Из Ужица, из Окружног одбора, Здравко Јакшић констатује:

„Борачка организација Ужица и Златиборског округа високо одликовање доживљава као признање организацији на свим нивоима на челу са вама. Надамо се да смо и ми дали скроман допринос на афирмацији СУБНОР-а Србије , Орден је велики подстрек за даљи рад наше јединствене организације“.

Председник Општинског одбора у Неготину Драгољуб Филиповић оцењује:

„Изузетно је значајно што је Сретењски орден додељен СУБНОР-у у години када обележавамо седам деценија часног постојања, јер ће то бити мотив више и за наредне године у даљој борби за патриотизам, историјску истину и антифашизам као основну вредност савременог света.

Поштовани друже председниче, искрено се надамо да ће овакав однос државног руководства према нашој организацији коначно утицати и на оне који дадоше себи за право да прекрајају историју зарад ситно шићарђијских интереса и схвате да је Србија увек била на правом путу. Срећно носили Сретењски орден.“.