ДАН ФАКУЛТЕТА ЗА ДИПЛОМАТИЈУ И БЕЗБЕДНОСТ 29. МАЈ

Дан Факултета за дипломатију и безбедност и Дан српске дипломатије свечано је обележен 29. маја 2024. године. На свечаној церемонији додељене су награде појединцима и институцијама, за допринос развоју наше институције.

Иначе, СУБНОР Србије има Уговор о сарадњи са Факултетом за дипломатију и безбедност и често је у својим активностима и програмским задацима ангажовао студенте овог факултета који су много помогли у релизизацији истих.

Програм церемоније, коју је двојезично (српски и енглески) водила Тара Раић Блануша, студенткиња четврте године ОАС Дипломатије и Безбедности, почео је интонирањем химни „Боже правде“ и „Гаудеамус игитур“ у извођењу хора Клуба студената технике, под диригентском палицом гђе Наташе Лазић Живковић.

Свечаности су присуствовали ректори више универзитета, представници Министарства спољних послова и Министарства правде Републике Србије, представница Народне скупштине Републике Србије, представници директора ВОА и ВБА, чак 14 амбасадора акредитованих у Републици Србији као и представници других дипломатских мисија и институција у Београду. У име СУБНОР-а Србије свечаности је присуствовала члан председништва Олга Стоиљковић Трифуновић.

Присутне је најпре поздравио декан Факултета за дипломатију и безбедност, проф. др Радојица Лазић, који је у сажетом говору извршио ретроспективу резултата у протеклих годину дана, али се осврнуо и на планове за наредни период. Потом су се присутнима обратили потпредседница Народне скупштине Републике Србије, госпођа Марина Рагуш, као Њ.Е. господин Басел Салах, амбасадор Арапске Републике Египат у Београду.

У име добитника признања за допринос академском развоју наше институције обратила се директорка Математичке гимназије у Београду, госпођа Мирјана Катић.

У последњем делу церемоније додељене су дипломе најбољим студентима факултета, а у име награђених, обратио се студент генерације, Никола Петровић.

Свечаности је присуствовао велики број уважених гостију, професора ФДБ, са сва три департамана, представника бројних институција, као и студенти ФДБ.

Домаћини овог скупа захваљују се свима који су својим присуством увеличили овај значајан дан за Факултет.