ДАН ОСЛОБОЂЕЊА КИКИНДЕ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

На градском тргу код споменика жртвама фашизма 1941-1945. уприличена је свечаност коју је организовао Градски одбор СУБНОР Кикинда уз присуство бројних организација и грађанства.

Положени су венци на спомен обележју од стане представника Градске управе Кикинда, градоначелника господина Николе Лукача, заменице градоначелника госпође Дијане Киурски, председника скупштине града Кикинде господина Младена Богдана, ПУ Кикинда, Војске Србије, Министарства одбране, Руске амбасаде, Градског одбора СУБНОР Кикинде, СУБНОР-а АП Војводине, СУБНОР-а Савски венац, СУБНОР-а Житиште, бројних борачких и политичких организација као и представника Ои Прока С Плави и представника Јеврејске заједнице, Удружења Српско-Руског пријатељства.

Културно уметнички програм организован од стране чланова СУБНОР-а Кикинде, песника Ђуре Буцала и вокалног уметника Владимир Радић Раше са тамбурашким оркестром „Свирци моји“ дао је посебну драж церемонији обележавања. Многобројним присутнима обратио се председник Градског одбора СУБНОР Кикинда Саво Орељ, који се осврнуо на значај обележавања овог датума и неговања сећања и едукације деце на очувању традиције НОР-а. Од стране скупштине СУБНОР-а Кикинде за изузетан допринос раду СУБНОР-а, залагању за развијање братских веза између других борачких организација, председнику ГО СУБНОР Кикинда уручена је плакета.

Присутнима испред СУБНОР-а АП Војводине обратио се и председник Јово Барошевчић. У сарадњи са ветеранима ПЈП, организована је изложба посвећена страдалим припадницима ПЈП и ВЈ на подручју КиМ. За госте је у просторијама ГУ Кикинда уприличен пријем код градоначелника господина Николе Лукача, а касније и свечани ручак.