ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ АЛЕКСАНДРОВАЦ

Неки дани одређују месеце. Одређују да године које су пред нама буду сигурне. На нама је да то не заборавимо!

Поводом 10. августа, Дана ослобођења Александровца у Другом светском рату, делегација СУБНОР-а општинског одбора Александровац заједно са представницима локалне самоуправе и борачких удружења положила je венце и цвеће на спомен обележја жртвама фашистичког терора.

Венци и цвеће су положени на Спомен обележја – у центру града Споменик посвећен палимм борцима у Другом светском рату, на споменике у селу Гаревина и спомен плоче посвећене сећању на пале борце из Другог светског рата из тог села.

У делегацији општине били су председник скупштине општине Александровац Славољуб Миљковић, заменик председника општине Ненад Марковић као и помоћник председника за инфраструктуру Бојан Ковачевић.

Делегацију СУБНОР-а чинили су Милан Илић, секретар СУБНОР-а ОО Александровац, Димитрије Зајић, члан одбора, Гвозден Ђолић председник Жупског удружења потомака српских ратника од 1912 до 1920. године и Миљко Џопалић испред удружења резервних старешина.

Цвеће је положила и председница Кола српских сестара у Жупи, др. Вера Станковић.

Нису наша дела то што одређује пут којим идемо. То је ваздух који дишемо и који нас подсећа да бити жив није исто што и живети. За будућност и све оне који су постали камен и стабло историје једне земље.

Да се не заборави!