ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ВРАЊА – ЗАЈЕДНО У РАТУ И МИРУ

Удружење ветерана ПЈП је под покровитељством СУБНОР-а Србије са својим братским удружењима „Удружењем Ветерана 72.специјалне бригаде, Удружењем ветерана Херојске 549.мтбр Цар Душан Силни, Удружењем Ветерана Војне Полиције“ као суорганизаторима организовало у Галерији Народног музеја обележавање Дана ослобођења Врања у Другом светском рату где су том прилилом приказане три изложбе фотографија са пратећим текстовима на ролап паноима.

1. Слава Палим Херојима

2. Српски Полицајац и Војник у заштити отаџбине 98-99.године

3. 72.спец.бригада некад и сад

Присутним посетиоцима први се обратио и пожелео добродошлицу учесницима, организаторима заменик председника ОО СУБНОР-а Врање Мируљуб Јовичић.

Даљи ток и коментарисање изложби наставили су Ветерани ПЈП којом приликом се присутнима обратио координатор за Расински, Пиротски, Топлички, Пчињски, Нишавски Округ и Косово и Метохију П.пук.Мирослав Вулић.

Испред Ветерана 72.Специјалне бригаде обратили су се пуковници Миодраг Капор и Срђан Хаџић говорећи о заједничком дејствовању Војних и Полицијских снага у заштити отаџбине.

Након излагања представника руководства организаторских удружења манифестацију су наставили да воде председник Регије Ниш Саша Павловић и председник Регије Београд Предраг Мирковић.

Саша Павловић је рањеним припадницима ПУ Врање уручио три Косовске ПЈП Сребрне споменице, а Предраг Мирковић је породици Велибора Станковића из Врања који је погинуо у одбрани отаџбине на КиМ као припадник 22.одреда ПЈП уручио Косовску ПЈП златну споменицу.

Након предвиђених говора и додела признања присутнима се обратио и Државни секретар у Министарству за рад запошљавања борачка и социјална питања господин Зоран Антић који је и свечано отворио изложбу.

Манифестацији су присуствовали грађани Врања, ветерани из околних градова као и представници Полицијских Управа.

Овом приликом се захваљујемо СУБНОР-у Србије који је био главна логистика, ПУ Врање, Народном Музеју Врање, суорганизаторима, свим управама које су посетиле ову манифестацију, а нарочита захвалност нашој ПЈП Полицијској Бригади која редовно присуствује на нашим манифестацијама.

Живела Србија!

6. септембар 2023. године Врање.