ДАН ПОБЕДЕ У НОВОМ САДУ

СУБНОР града Новог Сада полагањем цвећа и венаца на Спомен гробљу бораца НОР-а и жртава фашизма обележио је Дан победе над фашизмом.

Цвеће и венце положиле су и делегације Војске Србије, Града Новог Сада на челу са градоначелником Милошем Вучевићем и Организација резервних војних старешина  Града Новог Сада.

Председник СУБНОР-а Града Новог Сада Милован Вујић у изјави за медије  подсетио је на значај 9. маја, као празник страдања наших бораца, када је Европа изгубила око 50 становника, док је тадашња Југославија остала без милион и 700 000 својих грађана.

– Због датих живота за одбрану Југославије, ми потомци и припадници СУБНОР-а  обележавамо овај значајан датум. Важно је очувати мир и стабилност, а трудићемо се да и даље негујемо и поштујемо традицију, преносећи младим генерацијама поуке како се никада више не би догодило такво зло, као у Другом светском рату – рекао је Вујић.

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, честитао је свим грађанима 9. мај – Дан победе над фашизмом и нацизмом, дан победе живота над смрти. „Желим да, врло јасно и недвосмислено, нагласим да смо поносни на то што су наши славни преци увек били на страни правде, истине и љубави. Народ коме припадамо је увек бирао исправну страну и за то је плаћао веома скупу цену. Тадашња Југославија је заузела веома важно место у борби против фашизма и нацизма, а српски народ је платио страховиту цену. Клањамо се сенима оних који су, на олтар отаџбине, положили своје животе и због којих смо ми данас слободни“.

СУБНОР града Новог Сада настојаће у овој години да да поред редовних активности настави са манифестацијама обележавања 80 година Рације у јужној Бачкој. С обзиром да епидемиолошка ситуација дозвољава веће скупове наставићемо и са позитивном праксом да наше активности пренесемо у свако насеље које припада граду Новом Саду.