МАРШ „БЕСМРТНОГ ПУКА“ У НИШУ

Поводом Дана победе, 9. маја у Нишу је, као и многим градовима у Србији, организован марш „Бесмртног пука“ којим се чува сећање на страдале војнике и цивиле у Првом и Другом светском рату. Организатор ове манифестације био је Град Ниш, а суорганизатори борачке организације, међу којима и СУБНОР Ниша, као и друге организације и удружења.

Неколико стотина грађана заједно са градским функционерима, припадницима војске и полиције, представницима Српско-руског хуманитарног центра, чланови “Србске части” и других организација на Дан победе над фашизмом окупили су се код споменика „Црвеноармејцима“ испред логора Црвени крст, одакле је, након полагања венаца представника града и нишких градских општина, Нишавског округа, војске, полиције, Руско-српског хуманитарног центра, борачких организација и војних ветерана, мотоциклиста, чланова различитих организација и удружења, кренуо марш.

Колону су предводили мотоциклисти и више стотина грађана, међу којима и градоначелница Ниша Драгана Сотировски, са транспарентом „Бесмртни пук Ниш“. Учесници скупа носили су фотогафије предака настрадалих у Првом и Другом светском, али и фотографије својих пријатеља и рођака настрадалих у ратовима на простору некадашње Југославије и током НАТО агресије. Скуп је завршен полагањем венаца на Споменик ослободиоцима Ниша на централном градском тргу.

У име СУБНОР-а Ниша венце на споменику „Црвеноармејцима“ положили су Душан Новаковић, председник ГО СУБНОР-а Ниш, проф. др Видимир Вељковић, председник Скупштине СУБНОР-а Ниш и Александар Ракић, координатор за југоисточну Србију и Расински управни округ. На Споменику ослободиоцима Ниша венце су положили Душан Новаковић, председник ГО СУБНОР-а Ниш, пуковник Момчило Јовић, председник СУБНОР-а градске општине Црвени крст и Александар Ракић, координатор за југоисточну Србију и Расински управни округ.

Председник Скупштине СУБНОР града Ниша

Др Видимир Вељковић, редовни професор, пуковник у пензији