ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ НАТО АГРЕСИЈЕ

Поводом 24 годишњице почетка од НАТО агресије на нашу земљу у Ужицу је служен помен и положени венци на споменик погинулим војницима и старешинама Војске Србије у ратовима деведесетих.

Венце су поред породица и родбине погинулих положиле делегације: Града Ужица, Градске општине Севојно, Удружења ветерана Ужица, Севојна, Сјенице, Бајине Баште, Чајетине, СУБНОР-а Ужице, Косјерић и Севојно, Ветерани 63. падобранске бригаде, Ветерани посебних јединица полиције, Удружење бораца Вишеград, Удружења војних пензионера Ужице, Удружење потомака „Мајор Коста Тодоровић“ Ужице, Бесмртни пук Златиборског округа, политичких партија СПС-а, СНС-а и других удружења.

Комеморативни скуп код зграде Команде одржан је у организацији Савеза удружења ветерана Златиборског округа по петнаести пут са поруком да имена палих борац и њихова жртва никада неће бити заборављена.

У име град Ужица градски већник Слободан Шиљковић је рекао да се увек са дужним поштовањем  сећамо погинулих бораца и упутио речи захвалности свима, посебно удружењима на свему што чине  и што су до сада учинили да се њихова имена не забораве.

У програму је поред казивања родољубиве поезије неколико песама извео хор „Ђурђевак“.

24.03.2023.