ДАНИ КРАГУЈЕВАЧКЕ КЊИГЕ

Традиционално, као издавач ГО СУБНОР Крагујевац и ове године узео је учешће у манифестацији представљања објављених књига у библиотеци „Вук Караџић“ у оквиру представљања Књижевних удружења Крагујевца.

Међу значајним делима, данас је представљено и дело „Братство Секулића“ аутора Драгана Данчета M.Секулића, истакнутог члана Председништва ГО  СУБНОР-а Крагујевца. У рецензији књиге коју је потписао академик Жељко В. Зиројевић, између осталог написано је и следеће:

„Успјех је братства Секулића што се нашао човјек кова Драгана-Данчета Секулића да послије вишедеценијског трагања, претурања по жутим списима, разним папирима и документима, до којих је трагањем дошао, прикупљајући сјећања старијих, учини оно што је за нас битно. Да од заборава, а заборав је велика грехота, отргне своје корјене, постојбину, мјеста и догађаје. Познато је да се трагати и испитивати може лакше и дуже, него стварати. Да би се могло и једно и друго неопходно је бити познавалац догађаја или бити предодређен и богом дан за трагање, или да те нешто посебно вуче, чула и природни њух, па да то трагање сведеш на истину. Истински истину да до краја доведеш.

Да људи са таквим даром нису одувек постојали, истине не би ни било. Зашто? Свака истина је настала прије него што се о њој чуло. Она је много старија од онога који ју је изнио.“

Овакав Родослов, ова књига Драгана Секулића заправо је споменик народу и трајању нашег народа.