ДРЖАВА БРИНЕ О УЧЕСНИЦИМА РАТОВА И ЊИХОВИМ ПОРОДИЦАМА

Поводом поделе борачких легитимација учесницима ратова од 1990/1999. године, 1. децембра 2023. године, општину Александровац је посетила помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сања Лакић.

Гошћу из Београда дочекали су чланови Привременог органа општине – Славољуб Миљковић, Ненад Марковић, као и начелник Општинске управе Милан Минић.

Потом се у препуној сали александровачког Дома културе Лакићева обратила жупским борцима, инвалидима ратова, као и члановима породица погинулих бораца. Она је истакла, да Министарство много тога чини за све борце, пре свега у области социјалне заштите, те да ће захваљујући борачким легитимацијама борци Жупе и њихове породице имати бројне погодности.

Помоћница министра Сања Лакић изразила је велику захвалност свим борцима који су жртвујући своју младост, спасили на хиљаде живота грађана Србије.

Обраћајући се скупу, представници Привременог органа општине изразили су велику захвалност борцима александровачке општине, и том приликом истакли, да је Општинска управа примила више од 700 захтева а до сада израдила 460 борачких легитимација, те да ће у наредном периоду радити на унапређењу међусобне сарадње.

Подели борачких легитимација присуствовали су представници удружења бораца са територије општине Александровац и председница СУБНОР ОО Александровац, Катарина Петковић.

У разговорима које је водила са борцима, породицама бораца и представницима удружења и СУБНОР-а ОО Алексндровац, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сања Лакић је имала прилике да стекне увид у стање на терену када је ова област у питању.

Министарство је у претходном периоду низ активности усмерило на побољшање положаја бораца и породице бораца. Управо зато је усмереност тешњој сарадњи државе и локала са ОЦД један од приоритета.

Facta, facta non verba!