ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „КРВАВА ГРАНИЦА“ У ПАРАЋИНУ

У организацији СУБНОР-а Врања и Удружења ратних ветерана Параћина у Регионалном иновационом старт-уп центру у Параћину, са почетком у 18 часова, одржано је 20о по реду представљање књиге ,,Крвава граница“ аутора потпуковника Драгутина Димчевског, заменика команданта 53. граничног батаљона на Кошарама. Промоцију су организовали ГО СУБНОР-а Врања, као издавач књиге, и Удружење ратних ветерана, у сарадњи са Регионалним иновационим центром у Параћину.

На промоцији су, поред аутора, говорили : Председник СУБНОР-а Врање мр Зоран Лубура бригадни генерал у пензији, и Драгутинови саборци непосредни учесници одбране Србије на рејону карауле Кошаре заставник Владан Аврамовић и војник Горан Ранђеловић. На крају се присутнима обратио и аутор књиге Драгутин Димчевски, потпуковник у пензији.

На почетку промоције присутне је поздравио и пожелео добродошлицу председник Удружења ратних ветерана Параћина, а програм је водио Петар Митић.

У току промоције, изврсна, Лана Вукмановић отпевала је песме: “Јунаци са Кошара“ и “Вила са Кошара“.

На промоцији присутне је, у име бораца Југа Србије и ГО СУБНОР-а Врања, поздравио је генерал Зоран Лубура и захвалио се аутору књиге што је урадио књигу која је својеврсно капитално историјско дело од изузетне важности за Српски народ за за Српску историју. Такође се захвалио организатору представљања књиге и са присутнима поделио расположење што је представљање књиге реализовано у врло пријатној атмосфери са наглашеним патриотским тоном који је владао у свечаној сали културног центра.

Након промоције књиге настављени су разговори о будућој сарадњи СУБНОР-а Врања и Удружења ратних ветерана Параћина.

ГО СУБНОР-а Врање

Параћин, Врање 01.12. 2023. године