САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869942Укупно посета:
  • 2665084Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

НЕКОМ  МАЈКА, А  НЕКОМ  МАЋЕХА!

Није лако нашој држави, као и многима у свету, са прикупљањем средстава у буџет из којег се финансирају разне друштвене потребе. Стање у којем смо, због кризе у сушној привреди, схватамо са дужним разумевањем, али не можемо да прихватимо неравноправан однос Владе Србије према обавезама које је, на основу јавно поднетих програма и пројеката, уговорно усвојила и потписала.

Ових дана је медијска јавност, посебно у Београду, брујала како већ више дана одређене јавне службе, корисници градског буџета, не примају плате. Ситуација јесте алармантна и јасно је у каквом су стању многобројне породице кад им касни поштено одрађена зарада. Нико да се, међутим, приупита шта је са осталим у многобројним срединама који на исти или сличан начин добијају средства за доказану корисну друштвену делатност.

Борачка и инвалидска организација Србије, рецимо, читаве ове године нису досад примиле ни једну једину уплату за свакодневне активности одобрене од надлежног министарства на јавном конкурсу према репрезентативности и предложеним програмима и пројектима.

Нисмо чули, с друге стране, да је и један од запослених у низу Владиних институција и органа, начелник, државни секретар, помоћник, заменик или чак министар ”закинут” у сва четири овогодишња месеца и за један динар сигурно савесно испуњене радне обавезе.

Не мислимо ни да треба да буде другачије, али не може се у држави, кад је цивилизована и правна, према некима бити мајка и за друге, очигледно пробране као мање значајне, сурова маћеха.

Јавност у Србији то треба да зна. Па нека онда суди ако и кад треба.

Председништво СУБНОР-а Србије

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.