САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 850405Укупно посета:
 • 2633818Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

ЗА КВИСЛИНГЕ НЕМА МЕСТА

Појединци из прве крагујевачке гиманзије урадили су фотографије знаменитих ученика ове надалеко познате школе.

Између фотографија и имена Радомира Путника, Живoјина Мишића, Ђуре Јакшића, Светозара Марковића, Степе Степановића, Трише Кацлеровића, Милоја Павловића и других, постављена је слика Милана Недића, председника квислиншке Владе Србије и сарадника окупатора у Другом светском рату, иначе ђака ове надалеко познате школе.

Захваљујући ангажовању ГО СУБНОР-а Крагујевац и Шумадије и његовом руководству, помоћи ГО СПС-а Крагујевац као и свих прогресивних снага којима на срцу и души лежи патриотизам и родољубље и успомена на стрељане ђаке и професоре од фашистичког окупатора и њихових слугу, слика квислинга Недића је коначно скинута из поставке фотоса знаменитих ученика прве крагујевачке гимназије.

На овај начин СУБНОР и све прогресивне снаге доказале су историјску истину у циљу одбране части, патриотизма и родољубља града самоуправе – Црвеног барјака Крагујевца.

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Крагујевац

 • Lune каже:

  Sliku su stavljali jos 1992.godine,

  “…Sam londonski princ svakako nije željan osvete, ali Ćosić bolje od njega zna šta se priča po srpskim selima. Ni Milošević se u Srbiji ne bi toliko održao da nema tog straha od revanšizma i da on nije činio stalne ustupke potomcima poražene strane. Ali, ma koliko to bilo rizično, čini se da ništa više ne može zaustaviti povratak monarhije i Crkve na veliku scenu. Milošević je uz republiku švercovao i staromodni socijalizam, propustivši poslednju priliku da je spase liberalnim reformama. Tako će na kraju možda sam Ćosić morati da potpiše ukaz o povratku kralja….?

 • pedjaza каже:

  Ne znam kome je uopšte palo na pamet da tu sliku stavi među slikama znametih učenika kragujevačke gimnazije?! U svakom slučaju, dobro je da je sklonjena i svaka čast drugovima iz kragujevačke organizacije SUBNOR-a na još jednom dobrom potezu.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.