САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 816186Укупно посета:
  • 2551407Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СУБНОР ЧУВАР ТЕКОВИНА МИРА

Поводом 74-годишњице ослобођења Горњег Милановца који су у Другом светском рату ослободиле партизанске јединице (4. и 5. српска ударна бригада, 2. крајишка, 15. мајевичка и 6. источно-босанска пролетерска и делови 2. пролетерске бригаде) у садејству са јединицама Црвене армије, СУБНОР Горњег Милановца организовао је свечаност и полагање венаца на спомен обележја.

Венце су положиле делегације Скупштине Горњег Милановца, Војске Србије, СУБНОР-а Србије, Чачка и Горњег Милановца, Удружење потомака старих ратника 1912 – 1918. године и Друштво српско – руског пријатељства.

У свечаној сали Културног центра, иначе згради из које је војвода Живојин Мишић издао заповест и кренуо у Рудничку офанзиву и Колубарску битку, уз звуке химне СУБНОР-а „Партизан сам, тим се дичим“, председник Удружења потомака Владимир Јовановић говорио је о догађајима који су претходили ослобођењу 1944. године истакавши допринос житеља ове области у ослободилачким ратовима.

У име Скупштине општине присутне је поздравила заменик председника општине Јадранка Достанић.

Честитајући празник у име СУБНОР-а Србије и председника Душана Чукића, потпредседник пуковник проф. Жељко Зиројевић је истакао значај чувања успомене на слободаре и на све оне који су животе положили за слободу Србије. СУБНОР Србије је био увек носилац ових догађаја али и челна антифашистичка организација у Србији и окружењу.

У уметничком програму учествовала је певачка група „Таковски грм“, са изворним песмама као и чланице Кола српских сестара.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Углавном облачно
06:2118:42 CEST
СреЧетПет
min 9°C
18/6°C
19/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.