Гривац (Кнић): СА НАРОДОМ СУБНОР ИДЕ НАПРЕД

Да је СУБНОР антифашистичка, патриотска и пре свега организација која чува, баштини и негује успомену на све ослободилачке и одбрамбене ратове Србије, сведочи и пример заједничке акције у селу Гривац код Кнића. Агилни председник Месне заједнице, естрадни уметник и виртоуз народне музике, Слободан Бетулић-Бетула и председник СУБНОР-а Шумадије, академик, пук. Жељко В. Зиројевић договорили су се да се у селу Гривац среди сеоско гробље и обнови оштећена спомен чесма погинулим родољубима овога села у Другом светском рату. Иста је подигнута 1972. године а вандали су је оскрнавили и порушили после 90-их година.

Поменути договор је уродио плодом тако да су се мештани села и представници СУБНОР-а Кнића и Шумадије састали и отпочели акцију која је била изузетно организована уз звуке булдожера, моторних тестера, косилица и секира кренуло се у акцију сређивања сеоског гробља. Уз дечаке, Стефана Марковића, Луке Јовановића и старије акцијаше из овога краја, акција је успешно изведена. Слободан Бетулић је видно расположен, бодрио своје житеље, доносио послужење и латио се посла.

На овај начин и путем оваквих акција СУБНОР са својим народом успешно иде напред и наставља традицију очувања успомена на наше славне претке чији смо настављачи. Зато ће, захваљујући овој активности, имена 12 погинулих родољуба, засијати са спомен чесме у Гривцу.

(Фотографије Милош Игњатовић)