In memoriam

ПОЧАСТ АНДРИЈИ МЕРЕНИКУ

У понедељак 13. јула, на Бежанијском гробљу у Београду на вечни мир отишао је омиљени члан Републичког одбора СУБНОР-а Србије Андрија Мереник. Рођен је 1932. године у Шапцу. Био је правник по занимању. Свако ко га је први пут видео и није му запамтио његово ретко презиме описивао би га речима ”Онај добри човек”. И његови пријатељи су га звали “Доктор за доброту”.

Он никад никоме није одбијао помоћ а кад није могао сам да испуни замољену помоћ налазио је решење да замоли оног ко може. И проблем је био решен а Андра задовољан. Није хтео да прими захвалност. Говорио је да је за њега билo задовољство да учини добро дело. Ономе коме није било лако помоћи давао је прави савет да сам себи отклони проблем. Таквог ћемо га памтити и чувати од заборава.

Као правник по образовању био је активни учесник израде нормативних докумената, упустава мишљења у систему здравственe заштите. Био је директор Градског Завода за здравствену заштиту у Београду, секретар Републичког секретаријата за борачку заштиту, помоћник министра за рад, запошљавање, борачку и социјалну заштиту за ресор борачке заштите.

Био је три мандата потпредседник Републичког одбора СУБНОР-а Србије, омиљен и поштован у целом СУБНОР-у. Интензивно је помагао одборима СУБНОР-а у општинама и градовима на плану унапређења здравствене заштите најстаријих бораца и војних инвалида.

Такав је био наш Андра.