In memoriam: НАДЕЖДА НАДА ЛУКИЋ (1922-2023)

Надежда Нада Лукић из села Руњана, надомак Лознице, пензионисана службеница Медицинског центра у Лозници, учесница Другог светског рата, који је највише провела на совјетском фронту за чије ју је заслуге одликовао лично председник Русије, Владимир Путин, преминула је, јутрос у 102 години, саопштио је Живота Исаковић, председник ГО СУБНОР у Лозници, који јој је, са сарадницима и пријатељима, последњих година указивао максималну пажњу и помоћ.

У 102 години упокојила се партизанка из Руњана код Лознице. Вест о смрти хероине из Руњана за градоначелника Лознице је, „тужна, али ће сећање о њој, због њеног слободарској и родољубивог дела, у раној младости, остати вечно“.

Сахрана ће се обавити на Месном гробљу у Руњанима, једном од најлепших села у Јадру, које је заволела од када се удала за мужа Милутина, свог ратног саборца и вишедеценијског брачног друга. Њихов брак је обележила љубав и међусобно поштовање. Иако партизанка тетка Нада била је и те како верујућа жена, славила је Светог Николу, породичну славу и често поручивала да слобода и мир морају да се чувају као и да нас је вера одржала и „њојзи вечно хвала“.