Инцидент у Крагујевцу

КУКАВИЧИЈИ НАПАД НА СУБНОР

У слободарској антифашистичкој Шумадији, у самом центру Крагујевца, у раним јутарњим часовима 29. новембра (у датуму не тражимо симболику иако је то некад био празник заједничке државе), засад непознати починиоци поставили су коверту пред врата просторија Градског и Окружног одбора СУБНОР-а, у којој се налазио метак и полуписменим рукописом исписана претња недолична цивилизованог света – кукавица је поручио члановима многољудне, патриотске, антифашистичке организације: „Смрт комуњарама“.

Надлежни у СУБНОР-у Крагујевца и Шумадије пријавили су ову претњу органима унутрашњих послова у чврстој нади да ће „јунаци што постављају кукавичије јаје“ бити убрзо пронађени и приведени судској правди.

Згрожени бесловесним гестом чланови многољудне антифашистичке организације СУБНОР Србије која чува слободарство и љубав према отаџбини Србији, не плаше се сулудих „пиштољаша“ који у тами ноћи мисле да попут ретроградних својих фашистичких узора поново у нашим срединама засеју терор и нарочито у Крагујевцу који памти шта су током Другог светског рата урадили фашисти и њихови чанколизи из домаћих редова, заплаше рушилачким нападима пристојну Србију која је увек знала да се одбрани од изрода.