САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863322Укупно посета:
  • 2654559Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

НЕЋЕМО САМО ПОСМАТРАТИ

У свакој средини, на свим нивоима, пратићемо друштвена и социјална кретања и активно учествовати у доприносу да Србија крене путем бољитка у интересу младе и других генерација. Нећемо само посматрати, гледати из прикрајка шта се дешава.

Ово је у Инђији, на скупу бораца, поводом седамдесетогодишњице слободе и блиставе победе над фашизмом, истакао председник СУБНОР-а Србије, проф.др Миодраг Зечевић.

Сусрет је одржан у свечаној сали Скупштине општине, а учеснике је поздравио председник Александар Ковачевић: ”Никад нисмо одустајали од прославе ослобођења, увек смо обележавали сећање на октобар 1944 и херојску победу за коју су живот дали многи борци.То никад неће отићи у заборав”.

Председница Општинског одбора борачке организације, Драгица Ковачевић, говорила је о томе како је од окупатора освајана Инђија, а партизански борац Бранко Лађиновић о слободарском путу легендарне 16.Војвођанске дивизије.

Скуп је бурно поздравио излагање председника СУБНОР-а Србије.

”Наша организација је издржала – нагласио је проф.др Миодраг Зечевић -стампедо непримерених напада, на удару двехиљадитих били су партизански покрет и народноослободилачка борба, антифашизам којег су се без икаквог разлога и потребе стиделе власти.Тада је дошло и до несхватљивих судских рехабилитација, а и сада, кад славимо сви заједно велику победу над фашистичким окупатором и квислинзима, јављају се непрозвани и недоказани да говоре о измишљеном грађанском рату и тобожњем постојању два паралелна антифашистичка покрета током Другог светског рата. Истина се зна, историја не може бити избрисана, а и народ је ових дана још једном рекао своје. Погледајте како су у Београду, на војној паради, дочекани и поздрављени ослободици…”.

Учесници свечаности положили су венце на Споменик ослободиоцу у центру Инђије, а посебно на хумке погинулих партизана и црвеноармејаца у биткама за слободу октобра 1944.године.

Свечаности у Инђији су присуствовали и чланови Председништва СУБНОР-а Србије генерал Видосав Ковачевић и Душан Чукић, представници Амбасаде Руске Федерације у Србији, делегација Крупња са којим сремачки град има блиске пријатељске контакте. Током скупа посвећеном слободи извели су ученици гимназије пригодан реситал.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.