Писмо председнику

И ДАЉЕ ЧЕКАМО…

СУБНОР Србије, антифашистичка борачка организација са преко 100 хиљада чланова, обратио се недавно, писмом са потписом председника проф.др Миодрага Зечевића, Председнику Републике Томиславу Николићу.

Текст је, са најзначајнијим изводима, објављен у разним медијима. Председник није, међутим, нашао за потребно да се на било који, нама познат, начин изјасни, па је професор Зечевић упутио г.Николићу ново писмо, са којим упознајемо чланство и јавност.

“Господине Председниче, СУБНОР Србије обратио Вам се писмом 6.октобра 2014. године у коме је на основу реаговања организација Савеза бораца, антифашистичких покрета и бројних колективних чланова СУБНОР-а предложио да се проф.Оливер Антић, саветник Председника Републике због деловања супротно политици коју води Влада Србије и политичког понашања  у својству саветника Председника Републике замени са функције и повуче наводно дата сагласност за  именовање на место амбасадора.

СУБНОР је до сада већ реаговао указујући на недозвољено деловање  саветника проф. Антића, али Ви нисте одговорили, нити се изјаснили о ставу везаном за његово деловање као саветника на реахбилитацији фашистичке прошлости у Србији.

У међувремену, од упућивања другог писма у коме смо изнели  предлоге који су остали без одговора, добили смо бројне захтеве организација СУБНОР-а и антифашистичких опција да тражимо Ваше изјашњавање  поводом поменутог предлога.

Ми и даље, господине Председниче, не верујемо да саветник Оливер Антић, изражава Ваше ставове о питањима о којима се изјашњава, али изостајање  реаговања на наш предлог, схвата се, не само од СУБНОР, већ целе српске и југословенске јавности, као да Ви стојите иза тих ставова и да он заступа Ваше гледиште.

Код нас, у Србији, „ћутање значи одобравање“ – стоји у писму које је Председнику Републике Србије Томиславу Николићу упутио, у име Републичког одбора, председник СУБНОР-а Србије проф. др Миодраг Зечевић.