Информисање

А САД: ОФАНЗИВА!

Живимо време, политичко и још више економско, које није ни мало лако. Због тога се многољудно чланство борачке организације мора још више да ангажује, па је у том погледу значај информисања посебан.

Ово је, између осталог, констатовано на седници Комисије за информисање и издавачку делатност СУБНОР-а Србије, која је расправљала о делатности у прошлој и главним правцима акције у овој години.

У раду је учествовао председник републичке борачке организације проф.др Миодраг Зечевић, а у дебати (учествовали су Душан Чукић, Жељко Зиројевић, Миша Мирковић, Радован Ковачевић, Мирољуб Васић) закључено да је програм за 2104. добар, свеобухватан и реално остварљив.

Време и обавезе, посебно услови у којима СУБНОР ради у друштву, намећу снажну офанзиву, јер постојећи медији, посебно централни у Београду, директно саботирају из неприхватљивих идеолошких разлога углавном све акције антифашистичке организације са преко 100.000 чланова.

Такав однос не може да има оправдање нарочито кад су у питању јавни сервис РТС и државна новинска агенција Танјуг, за које је извесно да су финансирани средствима опорезованих грађана или путем  обавезне претплате.

Нешто бољи однос је, према месним организацијама бораца и њиховим акцијама, у унутрашњости Србије. И ту је, међутим, видан шаренолики и неуравнотежени приступ, па је, према томе, неопходна у наредном периоду општа офанзива СУБНОР-а да се и у информативном погледу чује енергичан недвосмислени глас компетентне и компактне антифашистичке организације у одбрану тековина и ослободилачке борбе, против оживљавања ревизије историјске прошлости и политичке рехабилитације евидентних ретроградних појава и појединаца.

Комисија је високо оценила часопис ”Борац” као незаменљиву спону чланства и јавности и, посебно, све интензивније присуство на интернетској светској мрежи портала ”СУБНОР”, који квалитетним садржајем и ажурношћу сваким даном све више осваја широку читалачку публику.

Оба ова медија ће и даље бити окосница на информативном плану, а  предузеће се нове мере за свеколико побољшање и у духу савремених потреба. У том смислу су, што у коначном смислу треба да одлучи Председништво СУБНОР-а Србије, изнети предлози као делу заједничке офанзиве.