САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 869968Укупно посета:
 • 2665117Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

ВЕЛИКА И КОРИСНА САРАДЊА

И ове, као и прошле, године СУБНОР Србије наставиће интензивну и веома корисну сарадњу на међународном плану.

Ово је константовано на седници одговарајућег комитета, у чијем раду је учествовао и председник проф. др Миодраг Зечевић.

Комитет за међународну сарадњу расправљао је о низу активности у 2014.години и оценио да борачка организација наше земље даје пун допринос миру, разумевању и стабилности у региону и свету у целини.

У исто време акција и сарадња са низом значајних фактора и организација на глобалном нивоу побољшавају и углед Србије и помажу очувању националног и територијалног интегритета, а измена искустава је незаменљива за рад многољудног чланства код нас и на страни.

СУБНОР Србије ће, између осталог, наставити присне контакте и учествовати у раду Светске федерације бивших бораца ФМАК, затим Међународне федерације отпора и антифашиста ФИР, учврстиће сарадњу са борачким организацијама бивших југословенских  република. Посебно место заузимају даљи пријатељски односи са Сверуском организацијом ветерана и других европских и азијских држава, које су посебно изразиле  спремност и жељу за свеобухватне контакте.

СУБНОР је и суорганизатор, са Београдским форумом за свет равноправних и Клубом генерала и адмирала Србије, обележавања 15.годишњице агресије НАТО на нашу земљу и, у оквиру тога, импозантног скупа више десетина истакнутих научних, јавних и политичких радника и из света.

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Међународни односи

 • Lune каже:

  U atmosferi trobojki s petokrakama i brojnih zastava antifašističkih udruženja, izviđačkih, planinarskih, oko 5.000 poštovalaca i sljedbenika antifašističkih tekovina i partizanske borbe danas su se okupili na Velikom polju na Igmanu.

  Današnju proslavu Igmanskog marša na Velikom polju upotpunio je snijeg koji od jučer pada na olimpijskim planinama i koji danas daje pravo zimsko ozračje manifestaciji na Igmanu.

  Prethodno su oko 1.500 učesnika današnjeg Igmanskog marša prepješačili sa Brezovače iz Hadžića deset kilometara do Velikog polja na Igmanu.

  Među učesnicima Igmanskog marša su najmlađi osnovci, učenici srednjih škola te pripadnici svih generacija do veterana koji su u devetoj deceniji života i koji su bili sudionicima borbenog puta prve proleterske brigade.

  Među njima su danas na Velikom polju na Igmanu Isidor Čebron iz Nove Gorice u Sloveniji, Stevo Kuljanin sa Vrela Bosne, Zdenko Dupančić iz Beograda i Salko Rizvić iz Modriče.

  Uz partizanske pjesme, trobojke sa petokrakom, partizanske kape sa petokrakama, te slike Josipa Broza Tita i transparente s porukama antifašizma, bratstva i jedinstva, na Igmanu su danas poštovaoci antifašizma iz Beograda, Užica, Bajine bašte, Makarske, Ljubljane, Postojne, Nove Gorice, Plava, Gusinja, iz više bh. gradova i domaćini iz Sarajeva.

  Prema procjeni predsjednika Organizacionog odbora manifestacije Ibrahima Durme, na Igmanu je oko 5000 učesnika, a u marševskoj koloni sa Brezovače do Velikog polja bilo je oko 1.500.

 • pedjaza каже:

  SUBNOR se na međunarodnom planu susreće sa mnogo manje problema, kada je u pitanju saradnja sa renomiranim međunarodnim organizacijama boraca i antifašista, kao i istorodnim organizacijama iz drugih zemalja, nego što je slučaj na unutrašnjem planu, gde nema odgovarajuću podršku nadležnih državnih organa i medija.
  Međunarodni ugled koji uživa, dokaz je vrednosti SUBNOR-a i te pozicije u svakom slučaju treba negovati i razvijati.
  Ono što posebno raduje je da rukovodstvo SUBNOR-a upravo ulaže maksimalne napore da tako i bude, što je za veliku pohvalu.

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.