Међународни односи

ВЕЛИКА И КОРИСНА САРАДЊА

И ове, као и прошле, године СУБНОР Србије наставиће интензивну и веома корисну сарадњу на међународном плану.

Ово је константовано на седници одговарајућег комитета, у чијем раду је учествовао и председник проф. др Миодраг Зечевић.

Комитет за међународну сарадњу расправљао је о низу активности у 2014.години и оценио да борачка организација наше земље даје пун допринос миру, разумевању и стабилности у региону и свету у целини.

У исто време акција и сарадња са низом значајних фактора и организација на глобалном нивоу побољшавају и углед Србије и помажу очувању националног и територијалног интегритета, а измена искустава је незаменљива за рад многољудног чланства код нас и на страни.

СУБНОР Србије ће, између осталог, наставити присне контакте и учествовати у раду Светске федерације бивших бораца ФМАК, затим Међународне федерације отпора и антифашиста ФИР, учврстиће сарадњу са борачким организацијама бивших југословенских  република. Посебно место заузимају даљи пријатељски односи са Сверуском организацијом ветерана и других европских и азијских држава, које су посебно изразиле  спремност и жељу за свеобухватне контакте.

СУБНОР је и суорганизатор, са Београдским форумом за свет равноправних и Клубом генерала и адмирала Србије, обележавања 15.годишњице агресије НАТО на нашу земљу и, у оквиру тога, импозантног скупа више десетина истакнутих научних, јавних и политичких радника и из света.