САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863396Укупно посета:
  • 2654688Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗАШТО МЕДИЈИ ЋУТЕ

Још има медија у Србији, нарочито оних београдских, што се као маћеха односе према масовној патриотској антифашистичкој организацији са великим угледом и код нас и у свету.

СУБНОР то не заслужује и не схвата, у садашње време, неразумевање и реваншистичко понашање појединих уредника нарочито тв станица издржаваних наметом од претплате и издвајањем милијарди динара из државног буџета, чија је обавеза да прате, у име општег интереса и чак веће сопствене гледаности, рад и активности и организација које доприносе бољитку наше отаџбине.

Ово је, после аргументоване дебате, закључила Комисија Председништва СУБНОР-а Србије за информисање, на седници у Београду под председниковањем Душана Чукића.

Стање се јесте нешто изменило у односу на раније године, али је одсуство публицитета за догађаје који трају и на највишем државном нивоу и где је често СУБНОР коорганизатор, у најмању руку непрофесионално. Такво стање се, на срећу, разликује од понашања такозваних локалних редакција које имају слуха за ветеранску организацију и са пажњом и поштовањем прате ту врсту збивања на својој територији.

Комисија је, у исто време, високо оценило напоре СУБНОР-а да преко сопственог портала на интернетској мрежи свакодневно и свеукупно обавештава јавност о акцијама, намерама и потезима на домаћој и међународној сцени и на тај начин ”попуњава” празнину вештачким путем створеној захваљујући такозваним ”великим медијима” свиклим да политикантски прате налоге оних што више нису, иначе, у жижи нашег политичког живота али и поред тога диктирају шта јесте и ко није за објављивање.

Позитивно је прихваћен и рад месечника ”Борац”, а предложен је и програм супротстављања медијској блокади и игнорисања такве снажне, компетентне и свугде уважаване ветеранске антифашистичке организације са преко130.000 чланова различите генерације.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.