Информисање

ЗАШТО МЕДИЈИ ЋУТЕ

Још има медија у Србији, нарочито оних београдских, што се као маћеха односе према масовној патриотској антифашистичкој организацији са великим угледом и код нас и у свету.

СУБНОР то не заслужује и не схвата, у садашње време, неразумевање и реваншистичко понашање појединих уредника нарочито тв станица издржаваних наметом од претплате и издвајањем милијарди динара из државног буџета, чија је обавеза да прате, у име општег интереса и чак веће сопствене гледаности, рад и активности и организација које доприносе бољитку наше отаџбине.

Ово је, после аргументоване дебате, закључила Комисија Председништва СУБНОР-а Србије за информисање, на седници у Београду под председниковањем Душана Чукића.

Стање се јесте нешто изменило у односу на раније године, али је одсуство публицитета за догађаје који трају и на највишем државном нивоу и где је често СУБНОР коорганизатор, у најмању руку непрофесионално. Такво стање се, на срећу, разликује од понашања такозваних локалних редакција које имају слуха за ветеранску организацију и са пажњом и поштовањем прате ту врсту збивања на својој територији.

Комисија је, у исто време, високо оценило напоре СУБНОР-а да преко сопственог портала на интернетској мрежи свакодневно и свеукупно обавештава јавност о акцијама, намерама и потезима на домаћој и међународној сцени и на тај начин ”попуњава” празнину вештачким путем створеној захваљујући такозваним ”великим медијима” свиклим да политикантски прате налоге оних што више нису, иначе, у жижи нашег политичког живота али и поред тога диктирају шта јесте и ко није за објављивање.

Позитивно је прихваћен и рад месечника ”Борац”, а предложен је и програм супротстављања медијској блокади и игнорисања такве снажне, компетентне и свугде уважаване ветеранске антифашистичке организације са преко130.000 чланова различите генерације.