ЈАКА ВОЈСКА– СТАБИЛАН МИР

Поводом одржавања војне вежбе са бојевим гађањем Војске Србије, председник СУБНОР-а Србије генерал-мајор Видосав Ковачевић, честитао је њено успешно извођење министру одрбане Александру Вулину, начелнику генералштаба генералу Милану Мојсиловићу, команданту копнене војске генерал-потпуковнику Милосаву Симовићу и команданту РВ и ПВО генерал-мајору Душку Жарковићу. У честитци се каже:

„Поштована господо, министре и генерали, велико ми је задовољство да Вам честитам успешно извођење здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем Војске Србије „Садејство 2020“ на Пештеру, а у име многобројног чланства Савеза удружења бораца народноослободилачких ратова Србије.

Гледајући величанствена дејства припадника РВ и ПВО са 40 ваздухоплова, 150 бојних возила копнене војске и 2.800 војника, сваки грађанин Србије могао је осетити само и једино понос.

Према виђеном, у вежби високог ризика,  у дејству са бојевом муницијом,  извесно је да су се капацитети Војске Србије, њена ватрена моћ и способност маневра несумњиво повећали. Оперативна способност РВ и ПВО, авиони „МИГ 29“, „Орао“, „Галеб Г-4“ и борбени хеликоптери као и увежбаност 63. падобранске бригаде, 72. бригаде за специјалне операције као и осталих учесинка, представљају залог да ће српско небо и државу Србију имати ко да брани.

Модернизована војна оруђа: ВБР-ови, најновији систем одбране неба „Панцир“, нова верзија чувеног тенка М 84 као и дронови који представљају апсолутни новитет у војној техници бриљантно су показали своју борбену моћ.

Сама поставка вежбе „Садејство 2020“ стратегијски представља, како је у одличној конферанси нагласио бригадни генерал Жељко Билић, одбрамбену вежбу, а све у светлу демонстрације војне неутралности отаџбине. Можда би и закључак целе вежбе могао да буде ЈАКА ВОЈСКА-СТАБИЛАН МИР. Србија од памтивека никада није водила освајачки рат, јер српски домаћин никада није кидисао на туђе, а камоли на слабије. То најбоље знају борци, чланови СУБНОР-а Србије.

Зато поштовани министре и генерали примите изразе дубоког поштовања за рад и посвећеност отаџбини које сте овом вежбом показали“ –  закључио је генерал Ковачевић.