Кикинда: ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ТРОГОДИШЊИЦЕ ПЈП

У просторијама Градског одбора СУБНОР-а Кикинде, обележена је трогодишњица постојања Ветерана посебних јединица полиције – ПЈП, који су организационо колективан члан СУБНОР-а Србије.

Председник градског одбора СУБНОР-а, Саво Орељ, истакао је врло добру сарадњу из које је проистекла и секција ПЈП.

Планом активности за текућу годину, планиране су и активности чланова секције ПЈП, у обиласку вечних кућа и неговања културе сећања за погинуле другове.

Председник секције ПЈП, Никола Марјановић, подсетио је присутне, да су припадници МУП-а из Кикинде, у великом броју били припадници 23.одреда – пете чете (Главна јединица) или 73.одреда- пете чете (Допунска јединица) који су били у борбеним дејствима на првој линији одбране Српства деведесетих година и за време НАТО агресије, широм територије КИМ.

Тих елитних јединица, све време командант је био генерал Обрад Стевановић.

Током ратних операција, погинуло је девет а рањено седамнаест њених припадника.

Потпредседник градског одбора СУБНОР-а и члан секције ПЈП, Миодраг Тадић, је навео да Секција тренутно има 52 члана са тенденцијом проширења као и да имају добру сарадњу са два братска удружења – Ветерани и пријатељи 72.бригаде за специјалне намене и Ветеранима 63.падобранске бригаде.

Кроз дискусију присутних, провејавала је одлучност, да се са још више снаге ангажују у пружању помоћи породицама погинулих, рањених и болесних, бивших припадника Посебних јединица полиције.

Председник Саво Орељ